Csíkos német kuglóf

Forrás: Sütiblog | 2013 április 23.

Vágódj be a kollégáknál és készíts nekik egy tuti kuglófot. Hidd el, nincs jobb annál, mint amikor a délutáni kávé vagy tea mellé ezt majszoljátok. A csíkos kuglóf pedig még menő is, így értékelik a kreativitásodat is.

Hozzávalók:

25 dkg margarin

30 dkg nádcukor

6-8 tojás (mérettől függően)

1 db citrom héja reszelve

2 csomag vaníliás cukor (vagy 1 db vaníliás rúd kikapart belseje)

csipet só

37,5 dkg liszt (használhatunk mandulalisztet is, de akkor kicsit nehezebb lesz a tészta)

1 púpozott kávéskanál sütőpor

kakaópor

margarin a tepsi kivajazásához

 

Elkészítés:

Három edényre lesz szükséged. Az egyikben keverd össze a lisztet a sütőporral, és egy csipet sóval. A másikba tedd bele a cukrot, a puha vajat, a vaníliás cukrot és az összes tojássárgáját. A harmadik edényben pedig kemény habbá kell verni a 6-8 tojásfehérjét.

A tojásos cukros masszát robotgéppel keverd ki teljesen simára, majd add hozzá a sütőporos lisztet és lassú mozdulatokkal keverd össze, hogy teljesen összeálljon. Ezután a fehérjehabot óvatosan forgasd a masszához.

Öntsd át egy kisebb tálba kb. az egy harmadát és tegyél hozzá ízlés szerint kakaóport. (Én úgy szeretem, ha a nagyobb része kakaós!)

Vajazd és lisztezd ki a sütőformát, majd a képen látható módon kezd el az adagolást. (Érdemes csatos kerek vagy szilikon formába tenni, hogy könnyebben ki tudd szedni)

180 fokos előmelegített sütőben kb. 40-45 percig süsd.

Olvasztott csokival vagy felmelegített pikáns lekvárral érdemes tálalni.

 

Címkék: