Nutellatorta liszt nélkül

Forrás: Sütiblog | 2013 április 24.

Ugye te is imádod a Nutellát? Hogy ne legyen nagyon bűntudatod a mogyorókrémes sütitől, most egy egészségesebb, lisztmentes verziót osztok meg veled.

Hozzávalók:

4 tojás

Csipet só

12,5 dkg vaj

40 dkg Nutella

1 evőkanál rum

10 dkg finomra darált mogyoró vagy mandula (héj nélküli)

10 dkg étcsoki (olvasztva)

Csokimáz:

12,5 dl tejszín

1 evőkanál rum

12,5 dkg étcsoki


Tálaláshoz:

2 db banán

2 dl habtejszín

1 evőkanál méz

10 dkg darabolt mogyoró- vagy mandulaszelet

 

1. A tojásfehérjét a csipet sóval verd fel keményre, majd tedd félre.

2. Egy másik edényben keverd össze a vajat, Nutellát, tojássárgáját, rumot, darált mogyorót vagy mandulát és az olvasztott étcsokoládét.



3. A fehérjét óvatosan forgasd hozzá a nutellás masszához.

4. Kapcsold be a sütőt és tedd 180 fokra, hogy előmelegedjen.

5. Vegyél elő egy csatos vagy szilikon tortaformát, vajazd és lisztezd ki, majd öntsd bele a jól összedolgozott süteménymasszát.

6. Kb. 40 percig kell sütni. Akkor jó a sütemény, ha megemelkedik mindenhol és kicsit elválik a formától.

7. Amíg sül készítsd el tetejére a csoki mázat. Melegítsd meg a tejszínt, és amikor már majdnem forr, vedd le a tűzről és tedd bele az étcsokit és a rumot. Keverd jól össze és tedd be a hűtőbe hogy ki tudjon hűlni.

 


8. Egy kis teflonos edényben pirítsd meg a feldarabolt mogyorót vagy szeletelt mandulát. A végén ezt kell a torta tetejére szórni.

9. A tálaláshoz szükség lesz finom banánkrémre is. Két darab banánt turmixolj össze egy evőkanál mézzel, majd 2 dl tejszínt verj fel kemény habbá. A banánpépet és a kemény tejszínt keverd össze, és tedd a hűtőbe, hogy jól összeálljon.

10. Amikor a sütemény megsült, vedd ki, és tedd félre kihűlni.

11. A kihűlt torta tetejére csorgasd rá a csokikrémet, szórd meg a pirított mogyoróval vagy mandulával és tálaláskor tegyél mellé banánhabot.

 

 

Címkék:
  1. Kemy
    on

    ezt ki próbálom =)