Szexi piros bársonytorta

Forrás: Sütiblog | 2013 április 26.

A vörös szín szerinted dögös vagy elegáns? Az biztos, hogy a piros bársonysüti minden esküvő éke. Én szeretem szülinapokra és egyéb különleges alkalmakra is készíteni, mert lenyűgöz a látvány, amikor tálalom. Készíts te is ilyen tortácskát, amikor vendégségbe mész, és tuti oda lesznek érted!

Hozzávalók a tészthoz:

25 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
pici só
30 dkg nádcukor
12 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 db tojás
1 rúd vanília belseje
2.5 dl író (tejsavó)
4 teáskanál folyékony piros ételfesték (próbáld ki 100%-os céklalével, de az sajnos nem festi meg eléggé)
2 teáskanál ecet
2 teáskanál szódabikarbóna

Krém:
25 dkg mascarpone
25 dkg jó minőségű 20%-os tejföl
3,5 dl tejszín (felverve habbá)
1 teáskanál vanília kivonat
15 dkg nádcukor (amennyiben van otthon darálód, vagy aprítód, tedd bele, hogy finomabb cukor legyen)

Elkészítés:

1. A langyos és kicsit olvadt vajat keverd el a cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével, majd tedd hozzá az egész tojásokat és dolgozd jól össze.
2. A száraz hozzávalókat keverd össze (liszt, kakaópor, só, nádcukor)
3. Az íróban keverd el az ételszínező festéket, és a lisztes keverékkel váltakozva add hozzá a vajas krémhez.
4. A végén tedd egy külön kis edénybe a szódabikarbónát, és öntsd rá az ecetet. Amíg pezseg, keverd bele a tésztába.
5. A forma alját sütőpapírral béleld ki, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 perc alatt süsd készre. Az utolsó percekben ellenőrizheted tűpróbával, mielőtt kiveszed a sütőből.
6. A kész sütilapokat hagyd kihűlni a formában, majd lisztezett felületre borítsd ki óvatosan, mert eléggé törékeny. (A legjobb az, ha csak másnap nyúlsz a tésztához, vagy fél órára beteszed a mélyhűtőbe.)
7. Állaga hasonlít a piskótáéhoz, de kicsit sűrűbb kell legyen.
8. A krémhez a tejfölt keverd össze a mascarponéval, nádcukorral, vanília kivonattal, és óvatosan keverd hozzá a kemény habbá vert tejszínt.
9. Kívülre is ezt a krémet használd bevonásra. A tortát tálalás előtt legalább 3 órát pihentesd hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek és megdermedjen a krém.

Tipp: Készítheted muffinformában is, ahogy a két lenti kép is mutatja.



Címkék:
  1. Kemy
    on

    Úgy érzem alkotnom kell !! sütésre fel ! 😉

    • Ludmilla
      on

      Szia Kemy! Elkészítetted tavasszal, ahogy írtad? Milyen lett?