Cseresznyés joghurtos lepény

Forrás: Sütiblog | 2013 május 26.

Tegnap megérkezett hozzánk a korai cseresznye, aminek annyira örültem, hogy gyorsan készítettem is belőle egy joghurtos piskótalepényt és egy cseresznyés-almás gyümölcslevest. Amikor pedig mindennel végeztem, megmostam egy nagy tál cseresznyét, magam mellé tettem és kiültem a kertbe. Ölembe vettem a laptopomat, hogy gyorsan megírjam neked a süti receptjét.

Tipp: Én nagyobb tepsit használtam, hogy igazán lepény formája legyen. Készíthetsz hozzávanília krémet a tálaláshoz.

Cseresznyés Joghurtos lepény

Hozzávalók:

1 pohár joghurt

2 tojás

2 pohár liszt (2 dl-es)

1 pohár nádcukor

1/2 dl olaj

1 teáskanál vaníliakivonat

1 csomag sütőpor

3 marék cseresznye

A tojássárgáját és a cukrot keverd simára robotgéppel, majd öntsd hozzá az olajat és a vaníliakivonatot. A sütőport keverd bele a lisztbe, és add hozzá a fenti masszához. Amikor jó simára keverted, forgasd bele a joghurtot és a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

Margarinnal kend ki a tepsit és tegyél bele sütőpapírt. (Úgy vágd méretre a sütőpapírt, hogy a tepsi oldalára is felérjen).

Öntsd bele a masszát és a megfelezett, magozott cseresznyéket tedd a tészta tetejére (nem baj, ha lesüllyed, mert úgy finomabb lesz).

180 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig süsd, szép világos aranyszínűre. Úgy ellenőrizd, hogy kész van-e, hogy 20 perc után óvatosan megnyomod tenyérrel a süti közepét és ha szilárd, akkor veheted is ki hűlni!

 

Címkék: