5 perces bögrés sütik

Forrás: Sütiblog | 2013 május 29.

Mindenkinek van olyan napja, amikor nem fér bele a munka vagy suli után egy komolyabb sütemény elkészítése. Ezekre az alkalmakra is van ám receptem, hogy brillírozni tudj a pasidnak vacsi utánra, vagy a csajoknak, ha átugranak egy kis dumapartira. Vagy egyszerűen egy nehéz nap után vágysz egy kis édességre, akkor egy jó könyv mellé igazi kényeztetés. Összeírtam neked 3 receptet, melyeket egyenként 5-5 perc elkészíteni. Mit gondolsz, eltaláltam az ízlésed?

Epres bögrés sütemény

Hozzávalók:

1 tojás

2 evőkanál eperjoghurt

1 evőkanál növényi olaj

csipet sütőpor

1 mokkás kanál vanília-kivonat

4 evőkanál nádcukor

5 evőkanál liszt

fél bögre friss szeletelt eper

tejszínhab a tetejére

1. A bögrét kend meg vékonyan olajjal és tedd félre, amíg összekevered a tésztát.

2. A tojást verd fel habosra a cukorral és tedd hozzá a sütőporos lisztet és az olajat, majd forgasd bele a joghurtot, hogy teljesen sima legyen.

3. A bögrét félig töltsd meg a tésztával és tedd a mikrohullámú sütőre kb. 3 percre 650-es fokozatra. Akkor jó a süti, ha kiemelkedik a bögréből kicsit és nem annyira remegős a közepe.

4. Vedd ki és nézd meg, hogy ne legyen a közepe folyós. Amennyiben nagyon remegős, tedd vissza fél percre.

5. Szeletelt eperrel és tejszínhabbal tálad.

Nutellás Bögrés

Hozzávalók:

4 evőkanál liszt

4 evőkanál cukor

1 tojás

3 evőkanál kakaópor (jó minőségű)

3 evőkanál Nutella

3 evőkanál tej

3 evőkanál olaj (én olivaolajat használtam)

 

1. Keverd össze habverővel a hozzávalókat egy tálban, a következő sorrendben: tojás, cukor, liszt, tej, kakaópor, Nutella, olaj.

2. Töltsd bele egy normál bögrébe 2/3-ig, tedd a mikrohullámú sütődbe és magas fokozaton (650-750 watt között) kb 2-3 percig melegítsd. Nekem csak másfél perc volt, ezért ennyi idő után feltétlen nézd meg, hogy áll és kiemelkedett vagy sem, mert ha túlmelegíted, odaéghet (a mikro teljesítményétől függ az idő).

3. Tetejét tejszínhabbal és csokiöntettel díszítsd.

 

Karamellás-csokis bögrés süti

Hozzávalók:

4 evőkanál liszt

4 evőkanál cukor

3 evőkanál kakaópor (jó minőségű)

1/4 teáskanál sütőpor

1/4 teáskanál só

1 tojás

3 evőkanál tej

1 evőkanál olivaolaj

2 db omlós karamella cukorka

1. Habverővel keverd össze a tojást és a cukrot, majd add hozzá a többi hozzávalókat is a következő sorrendben: liszt, tej, kakaó, sütőpor, só és a növényi olaj. Keverd jól össze és egy normál méretű bögrébe töltsd bele 2/3-ig.

2. Az omlós karamelldarabokat dobd a közepébe.

3. Mikrohullámúban magas hőfokon kb másfél percig melegítsd. Amikor letelt és még nagyon lágy a közepe, tedd vissza 30 másodpercre.

4. A tálalást én egy gombóc vanília fagyival oldottam meg, amit a tetejére tettem.

Címkék: