Nutellás csokis sajttorta

Forrás: Sütiblog | 2013 június 11.

A múlt héten pénteken felhívott a Cosmopolitan főszerkesztője (Sabján Johanna), hogy gyorsan ajánljak neki valamilyen tortát, mert a párjának névnapja lesz vasárnap. Fontos szempont volt, hogy ne legyen túl édes és vajas, de csoki legyen benne. Ami a legfontosabb szempont volt, hogy az elkészítés egyszerű legyen, mert Johanna azt mondja magáról, nem igazán konyhatündér.

Na, akkor most eljött a pillanat, hogy ezt a kijelentést megcáfoljam, mert látva a sütijét, amit készített, azt kell mondjam, csuda ügyes! Gyönyörű, magas és krémes, de mégis habos lett. Pont olyan, amilyennek lennie kell. :) Készítsd el Te is, és írd meg, hogy sikerült!

Nutellás csokis sajttorta

 

Hozzávalók a tésztához:

– 10 dkg olvasztott vaj

– 1 csomag zabkeksz (sima, kókuszos vagy csokis)

 

A krémhez:

50 dkg mascarpone

2 doboz Philadelphia sajtkrém

12 dkg porcukor vagy őrölt nádcukor

5 evőkanál jó minőségű kakaópor vagy 10 dkg (1 tábla) olvasztott étcsokoládé (kicsit kihűtve)

1 teáskanál vaníliakivonat

4-5 evőkanál Nutella (ízlés szerint lehet kicsit kevesebb vagy több)

1,5 dl tejszín (habtejszín)

 

Díszítéshez:

– aprított mandula vagy mogyoródarabok (érdemes megpörkölni 2 percben egy serpenyőben)

– házi meggylekvárt vagy valamilyen piros lekvárt botmixerrel pépesíts, és 2 perc alatt forrald fel, hogy szirupos legyen. Isteni finom, ha rácsurgatod a tortaszeletek tetejére a tálaláskor

A kekszet törd össze és keverd el az olvasztott vajjal (praktikus, ha beleteszed egy uzsitasakba és fakanállal összetöröd, majd kiöntöd a morzsát egy tálba).

A kerek tortaforma aljára vágj sütőpapírt, hogy jól elváljanak a szeletek tálaláskor.

A vajas kekszet kanalazd a formába és a kanállal szépen egyengesd el.

180 fokos sütőben 8-10 percig süsd meg, majd ha kiveszed, jól hűtsd ki, hogy a krémet rá tudd majd tenni a tetejére.

…Miközben sül a kekszes alap, készítsd el a krémet!

Olvaszd fel a táblás csokit (Mindenki azt mondja, hogy gőz fölött kell olvasztani, ami így is van, de a mikróban is szépen megolvad, ha 250-350 fok között melegíted 1-2 percig.) Az olvasztott csokit hagyd kicsit kihűlni 1-2 perc folyamatos kevergetéssel, mert forrón nem jó, ha a krémbe teszed.

A mascarponét, a Philadelphia sajtot és a porcukrot keverd habosra robotgéppel. A vége felé csorgasd bele az olvasztott csokoládét, a vaníliakivonatot és a Nutellát.

Verd fel egy külön edényben a tejszínt jó kemény habbá. Amikor kész vagy, óvatos mozdulatokkal forgasd hozzá a felvert tejszínt a krémhez. Nem szabad gyorsan keverni, inkább körkörös mozdulatokkal forgasd hozzá, hogy a habot ne törd össze nagyon. A végén egy könnyed, de mégis tömör krémet kell kapnod, ami megáll egy helyben.

A kész krémet óvatosan tedd a kihűlt kekszes tészta tetejére. Egyengesd el szép simára, takard le alufóliával, és tedd a hűtőbe kb 1,5 órára.

Tálaláskor használd a fenti díszítéseket és garantált a sikered.

Címkék: