Répachips mártogatóssal

Forrás: Sütiblog | 2013 június 13.

Remélem te is várod már a hétvégét! Isteni idő lesz, ezért mi biztos, hogy lemegyünk a jó öreg Balcsihoz. Arra gondoltam, hogy készítek valami egészséges snack-et mártogatóssal, hogy a nagy melegben legyen mit ropogtatni. Bár azt hiszem, vasárnap tuti sütnöm kell valami finomat, mert a cseresznyefa a kertben még mindig roskadozik. Készítsd el ezt a finom répa chipset és írd meg, hogy meddig tartott az elpusztítása. 😉

Répachips

Hozzávalók:

3-4 db nagyobb répa

Olívaolaj

só, bors

sütőpapír

 

Mártáshoz:

1 db tejszínes krémsajt (a hengeres medvét szoktam használni)

1 dl joghurt

snidling (ízlés szerint)

 

A répákat hámozd meg (amennyiben új répa, azt elég csak megmosni) és szeleteld fel, 4-5 mm-es karikákra vagy vágd hosszában csíkokra.

 

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, majd tegyél egy nagyobb tepsibe sütőpapírt, és pakolászd bele a répakarikákat. Kend meg vékonyan olívaolajjal és kicsit sózd és borsozd meg. Sütő függvénye, hogy mennyi ideig kell bent hagyni, ezért úgy tudod megállapítani, hogy a széle elkezd barnulni és kunkorodni. Kb 10 perc után érdemes nézegetni. Én úgy szeretem, ha nagyon meg van sütve és igazi chips élményem van.

A tejszínes krémsajtot keverd össze a joghurttal, majd add hozzá az apróra vágott friss snidlinget.

A tálalásnál érdemes a chips mellé tenni több kis csészét a mártogatóssal, hogy mindenki magához tudjon venni egyet, és élvezhesse az egészséges chips élményét.

Tipp: isteni finom, ha salsaszószt is teszel ki, és abba is mártogattok!

 

Címkék: