Málnás és mangós házifagyi

Forrás: Sütiblog | 2013 június 18.

Ezt a nyarat sem úszom meg, hogy ne zabáljam magam degeszre fagyival és jégkrémmel. Főleg akkor kívánom, amikor nagy meleg van. Ma eljött a pillanat, hogy este megajándékozzam magam jégkrémmel. A június-július nekem a málna körül is forog a cseresznye és a meggy mellett, ezért az egyik íz, naná, hogy a málna. A másik pedig egy különleges gyümölcs, a mangó.

Kellemes hűsölést mindenkinek!

Málnás jégkrém

Hozzávalók:

2 pohár natúr joghurt

20-30 dkg friss málna (vagy más piros gyümölcs, ízlés szerint)

1-2 evőkanál méz

fél citrom leve

A joghurtot a mézzel és a citrom levével keverd jól össze és a pépesített málnát keverd bele. Töltsd bele a formákba és tedd a mélyhűtőbe kb 2 órára. (ne töltsd teljesen tele a formákat)

Mangós jégkrém

Hozzávalók:

2 db mangó

1 db narancs leve

2 evőkanál barnacukor

1,5 dl tejszín

1,5 dl joghurt

1 evőkanál friss citromlé

 

A mangókat hámozd meg és a húsát pépesítsd. Keverd bele a narancs levét, a citrom levét, a barna cukrot és a joghurtot. Verd fel a habtejszínt és a forgasd bele a fenti masszába.

Vedd elő a jégkrémformákat és töltsd fel, de ne teljesen tele. A mélyhűtőben kb 2-3 órát kell hagyni állni, hogy teljesen megdermedjen.

Tipp: Amennyiben nincs műanyag vagy szilikon jégkrémformáid, öntheted műanyag pohárba is, amibe beleszúrsz egy fa vagy műanyag pálcát!

 

Címkék: