Meggyes-kókuszos tejberizs

Forrás: Sütiblog | 2013 június 20.

Egy igazán hűsítő desszertet hoztam neked, melyet pikáns meggyel készítünk és megbolondítjuk egy kis kókusszal. Érdemes gyorsan nekiállni, amíg tart a meggyszezon.

 

Tejberizs piros gyümölcsökkel

Hozzávalók 4 személyre:

 

6 dl tej

4 dl kókusztej (én konzervet használok)

30 dkg rizs

4 evőkanál barnacukor

1 evőkanál kókuszreszelék

1 teáskanál vaníliakivonat

csipetnyi só

1 citrom reszelt héja

4 evőkanál natúr joghurt

30 dkg meggy vagy meggybefőtt, ízlés szerint (vagy piros gyümölcsök)

Díszítéshez: tejszínhab és citromfű vagy mentalevél

Tedd fel főni egy lábosban a tejet, a kókusztejet, a rizst, a cukrot, egy evőkanál kókuszt és a csipet sót.

Forrald fel, majd vedd kis lángra és időnként kevergesd meg, amíg a rizs teljesen magába nem szívja a tejet. Vedd le a tűzről és hűtsd ki langyosra. Keverd hozzá a joghurtot, a vaníliát és a citrom héját. A megmosott, kimagozott és felezett meggyet forgasd bele a masszába, majd kanalazd bele az üvegpoharakba a gyümölcsrizs és tedd a hűtőbe pihenni legalább 30 percre.

Tipp: még finomabb a gyümölcsrizs, ha csokiöntetet vagy szirupot csurgatsz a tetejére!

Készítheted más gyümölccsel is, amit csak szeretsz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: