Ribizlis-mandulás piskóta

Forrás: Sütiblog | 2013 június 21.

Sikerült a piacon nagyon szép és friss ribizlit vennem. Annyira megkívántam, hogy hazafelé meg is ettem egy dobozzal. Szerencsére a pasim megmentette a másik dobozt a falánkságomtól, így el tudom készíteni neked ezt a mandulás-ribizlis sütit. Mit gondolsz, amikor elkészülök, a sütiket is így falom be? Naná, hogy igen! Próbáld ki te is, de vigyázz, mert eteti magát és nem lehet abbahagyni.

 

Ribizlis mandulás piskóta

Hozzávalók:

1 marok citromfű apróra vágva

1/2 vaníliarúd kikapart belseje

5 evőkanál vaj vagy margarin (olvasztott)

1/2 csésze cukor

1/2 csésze mandulaőrlemény

1/4 csésze finomliszt szitálva

1 teáskanál sütőpor

Csipet só

2 tojásfehérje, enyhén felverve

1 csésze ribizli

hántolt szeletelt mandula a díszítéshez

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és vajazd ki a 4 muffinformát, majd tedd félre.

Olvaszd meg a vajat és tedd félre.

Egy tálban keverd  össze az átszitált lisztet, mandulaőrleményt, cukrot, sót és a sütőport. Ezután keverd bele az aprított citromfüvet és a vaníliát.

Enyhén verd fel a tojásfehérjét (nem kell keményre) és keverd hozzá a fenti lisztes keverékhez.

Tedd bele az olvasztott vajat és keverd jól össze.

Végül forgasd bele a ribizli 2/3-át, és evőkanál segítségével töltsd meg a muffinformákat.

Tegyél a tetejére pár szem ribizlit és szeletelt mandulát, és tedd a sütőbe kb 20 percre. Használj hústű-próbát: érdemes 15 perc után megnézni, mert sütőtől is függ mennyi idő, míg elkészül.

Címkék: