Zabkeksz a kávéd mellé

Forrás: Sütiblog | 2013 június 25.

Egy nagyon kedves kolléganőm, Erika ihlette a mai receptet. Tegnap napközben odajött hozzám, hogy tudok-e valamilyen igazán szuper zabkekszes receptet. Azt hiszem, olyan sütire gondol, ami omlós, de mégsem esik szét. Stabilan egyben van, de mégsem száraz. Szerintem ez a recept lesz a nyerő. Legalábbis remélem… deeee ha mégsem, akkor vállalom az egész tepsi betermelését, mert a reggeli kávém mellé imádom a zabkekszet!

Házi zabkeksz 

Hozzávalók

1 tojás

10 dkg lágy vaj vagy margarin

1/2 csésze barna cukor

1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt

1 csésze zabpehely

1 teáskanál vanília kivonat

1 teáskanál sütőpor

1 evőkanál tej

csipet só

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és béleld ki a tepsit sütőpapírral.

Keverd össze egy robotgéppel a tojást, cukrot, vajat és a vaníliakivonatot. Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: liszt, sütőport, csipet só, zabpehely. A fenti két keveréket forgasd egymásba és végül tedd hozzá a tejet és keverd simára.

Egy kanál segítségével adagolj kis kupacokat a tepsibe, kb. 5 cm távolságra egymástól. Egy csésze aljával lapogasd le kicsit a kupacokat (úgy, hogy hasonlítson egy hamburgerhúshoz.)

15-20 percig kell sütni, amíg aranyszínű nem lesz. Amikor kihűlt, tedd egy légmentesen záródó dobozba és akár 2 hétig is eláll. Így minden reggel friss zabkekszet ehetsz a kávéd vagy teád mellé.

Tipp: tegyél mazsolát vagy sütés álló csoki pasztillákat a kekszbe, hogy kicsit feldobd vele!

Címkék: