Rozmaringos-szezámos rudacska

Forrás: Sütiblog | 2013 június 27.

Ma este maradj otthon és lazíts… Bonts ki egy jó rozét és majszold mellé ezt a szezámos rudat.

Rozmaringos-szezámos rudacska

 

Hozzávalók:

20 dkg rétesliszt

fél csomag sütőpor

1 teáskanál só

5 dkg parmezán sajt

2-3 szál friss rozmaring

őrölt bors ízlés szerint

10 dkg vaj vagy margarin

1 tojás sárgája

fél dl víz

szezámmag ízlés szerint

1. Szitáld össze a lisztet a sütőporral, és add hozzá a sót, az apróra vágott rozmaringot, a reszelt parmezánt és ízlés szerint borsozd meg.

2. Tedd hozzá a vajat vagy margarint és morzsold össze az egészet kézzel.

3. Végül tedd bele a tojássárgáját, zuttyantsd bele a vizet és gyúrd jól össze.

4. Vegyél elő egy gyúródeszkát és egy nyújtófát (a barátnőm a nyújtófa helyett üres boros üveget használt). Lisztezd meg a deszkát, és nyújtsd ki kb fél centi vastagra az egészet (érdemes szögletesnek gyúrni, hogy egyforma csíkokat tudj vágni).

5. Amikor kinyújtottad, kend meg a felvert tojásfehérjével az egésze,t és vágd fel akkor csíkokra, amekkorára csak szeretnéd. (Én hosszú csíkokat szoktam és pohárba állítva tálalom.)

6. Utolsó lépés, hogy szórd meg szezámmaggal. Én mákot is szoktam használni vegyesen, és az apróra vágott rozmaringból is szórok rá.

7. 180 fokra előmelegített sütőben süsd a rudakat 8-10 percig. Sütő függvénye, hogy mennyi idő, ezért 5 perc után kezdd el figyelni, nehogy túlsüljön vagy égett legyen.

 

Címkék: