Málnás-citromos cupcake

Forrás: Sütiblog | 2013 július 15.

A legújabb, augusztusi Cosmóban két teljes oldalt kaptam, láttátok? Megjelent két receptem és néhány sütológiai tanácsot is megosztok veletek. Ez a cupcake is bekerült a magazinba, és az olvasói levelek alapján már sokan kipróbálták, és imádták, úgyhogy ajánlom mindenkinek sok szeretettel!

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg vaj vagy margarin

20 dkg porcukor vagy nádcukorpor

2 db citrom reszelt héja

4 db tojás (szobahőmérsékletű)

20 dkg finomliszt

1 tasak sütőpor

20 dkg málna (a díszítéshez is kell belőle)

csipet só

 

Hozzávalók a krémhez:

50 dkg mascarpone

5 dkg vaj vagy margarin

20 dkg porcukor vagy nádcukorpor

2 db citrom héja

Hozzávalók a sziruphoz:

1,5 dl frissen facsart citromlé

15 dkg nádcukor

 

1. Készítsd el a szirupot: a citromlét forrald fel a cukorral, majd ha már elolvadt a cukor, tedd félre hűlni.

2. A mascarponét keverd el robotgéppel (közepes erősségen). Vegyél elő egy másik tálat, és szintén robotgéppel keverd össze benne a vajat vagy margarint a porcukorral és a citromhéjjal, majd fokozatosan kis adagonként, egy szilikon spatulával keverd bele a krémes mascarponéba. Tedd be a hűtőbe kb. 30 perce, hogy jól összeálljon.

3. Vegyél elő egy nagyobb tálat és keverd össze a szobahőmérsékletű vajat vagy margarint, a citromok reszelt héját, a porcukrot vagy nádcukorport, hogy jó krémes legyen, majd keverd hozzá a tojásokat és a sütőporos lisztet. (Egyesével adagold a tojást úgy, hogy amikor egyet beletettél, tegyél hozzá egy evőkanál lisztet szitálva és keverd el, majd jöhet a következő!) Amikor elfogynak a tojások, keverd hozzá a maradék sütőporos lisztet (a lisztet szitáld össze a sütőporral).

4. A papír kapszlikat tedd bele a sütőformába és töltsd meg őket háromnegyedig egy evőkanál segítségével. Érdemes nyomózsákot használni, mert azzal könnyebb az adagolás!

5. Vedd elő a megmosott és lecsöpögtetett málnákat és minden cupcake közepébe óvatosan nyomj bele 2-3 db-ot.

6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig kell sütni. A sütési idő lehet több vagy kevesebb is a sütőtől függően, ezért érdemes a tűpróbát alkalmazni már 12 perc után. Amikor megsültek, tedd félre, hogy teljesen kihűljenek, mert a krémet addig nem tesszük rá, míg meleg, nehogy leolvadjon róla. Amíg pihennek, egy sütis ecsettel kend meg mindegyik tetejét a sziruppal.

7. Utolsó lépésként vedd elő a lehűlt krémet és egy nyomózsák segítségével szépen díszítsd fel a cupcake-eket, majd a tetejére tegyél egy szem málnát. Én pluszban színes cukorkával is megszórom.

Címkék:
  1. Ludmilla
    on

    Az eszközöket és a tortacsipkét a http://www.edesizek.hu oldalról rendeltem :)