Muffin aszalt paradicsommal

Forrás: Sütiblog | 2013 július 18.

Van egy kedvenc pékségem a 2. kerületben, ahol minden héten 1-2 alkalommal vásárolok magamnak olivás és paradicsomos kenyeret. Bedobom a pirítóba és megkenem egy kis vajjal… Isteni reggeli falatok! Kicsit tovább gondoltam a reggeli falatokat és hoztam neked egy muffin receptet, amelyben aszalt paradicsom, olívabogyó és parmezánreszelék van. Ezzel a sós süteménnyel bárkit és bármikor vendégül láthatsz.

Aszalt paradicsomos-olívabogyós muffin

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt

1 bögre tej

2 tojás

15 dkg aszalt paradicsom

10 dkg olívabogyó

5 levél friss bazsalikom apróra vágva

1,5 csomag sütőpor

1 teáskanál cukor

1 mokkás só

1 evőkanál reszelt parmezán

 

1. Egy robotgép segítségével keverd össze a tojásokat, a tejet és apránként adagold hozzá a sütőporos lisztet. (Szitáld össze egy külön tálba a lisztet a sütőporral)

2. Add hozzá a sót és a cukrot.

3. Vágd apróra az aszalt paradicsomot, az olívabogyót és a friss bazsalikomot, majd keverd a fenti masszához.

4. Készítsd elő a muffinsütőket, tegyél bele papírkapszlikat és kanalazd bele kb félig vagy maximum háromnegyedig a masszát.

5. Szórd meg mindegyik tetejét egy csipet parmezánsajttal.

6. 180 C fokra előmelegített sütőben süsd készre 20-24 percig

Tipp: Nem baj, ha nincs papír kapszlid, mert egy jól kivajazott muffinformában sem ragad oda a sütemény.

Címkék: