Koktélcseresznyés golyók

Forrás: Sütiblog | 2013 július 27.

Mostanában többször belefutottam a fincsi édes koktélcseresznyébe. Nem csak koktélokban használhatod, hanem sütikhez is. Megosztom veled az egyik kedvenc receptemet – persze millió kalória van benne, de sebaj…  A hétvégén kirúgunk a hámból!

Hozzávalók kb. 25 darabhoz:

12,5 dkg keksz (vagy 20 dkg csokis piskóta darálva)

1,5 evőkanál kakaópor (vagy 4 evőkanál olvasztott ét- vagy tejcsokoládé)

5 dkg vaj vagy margarin

1 mokkás kanál vaníliakivonat

3 evőkanál meggylekvár (amennyiben darabos, azt pépesítsd)

1 evőkanál rum

1 üveg száras koktél cseresznye

30 dkg csokoládé a bevonathoz

 

1. A kekszet vagy piskótát daráld össze egy aprítógép segítségével (vagy tedd egy uzsitasakba és húsklopfolóval törd össze).

2. Keverd bele a kakaóport vagy olvasztott csokoládét, a vajat vagy margarint, a vaníliakivonatot, a meggylekvárt és kézzel gyúrd össze. Ha nem tapad rendesen össze, tegyél még hozzá kis lekvárt, vagy ha túl nedves, akkor kekszet vagy piskótát.

3. Tedd a hűtőszekrénybe 15-20 percre, hogy jól összeálljon.

4. Vedd ki a hűtőből és kezdd el a lenti képen látható metódust követni. Fogj egy kis darab masszát, tegyél a belsejébe egy koktélcseresznyét, úgy, hogy a szára megmaradjon. Majd amikor kész vagy, tedd az egészet vissza a hűtőbe, hogy jól lehűljön és a mártásnál hamar rádermedjen az olvasztott csokoládé.

Tipp: Egy tányérba tegyél sütőpapírt és arra tedd szépen rá a csokiba mártott golyókat, majd ha kész, és szépen rádermedt a csoki, óvatosan vedd le, és egy szép tálra pakolászva már tálalhatod is.

 

 

Címkék: