Svéd barackos piskóta

Forrás: Sütiblog | 2013 augusztus 21.

A héten elutaztunk a pasimmal, hogy kicsit pihenjünk, és megjött a kedvem a vidéki receptekhez.  Összefutottam egy kedves szomszéddal a nyaraló környékén, és majd egy órát csak a sütésről beszélgettünk. Imádom a nénit, mert eszméletlen nyitott a modern sütikre, de közben áhítattal beszél a régi receptjeiről, amelyeket még a svéd felmenőitől örökölt. A mai receptet egy ceruzával írt kockás papíron kaptam Ági nénitől. Nagy kincs lesz ez nekem. Fogadjátok olyan nagy szeretettel, amilyen szeretettel Ő adta.

Retró barackos piskóta

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt

10 dkg vaj vagy margarin

1 db tojás

1 csomag sütőpor

3 teáskanál méz

25 dkg cukor

2 dl tej

1. A tejet melegítsd meg és olvaszt fel benne a vajat vagy margarint, majd keverd hozzá a mézet. Amikor kihűlt, tedd bele a tojást és a cukrot, majd robotgéppel keverd össze.

2. Szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, majd keverd jól össze az egészet.

3. Vajazz és lisztezz ki egy kerek tortaformát, vagy béleld ki sütőpapírral. Öntsd bele a piskótatésztádat.

4. A barackokat hámozd meg, vágd cikkelyekre, vagy szeleteled fel, és szórd meg gazdagon a tetejét.

5. 180 Celsius fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig süsd. Alkalmazd a tűpróbát, mielőtt kiveszed a sütőből!

Tipp: A párom vanília fagyival szereti nyáron, de télen meleg vanília krémmel szoktuk enni.

 

Címkék:
  1. Csordás Sarolta
    on

    Sajnos, kimaradt a receptből a barack mennyisége.
    Mivel kell megszórni és mikor tesszük a piskótaalaphoz?

  2. Ludmilla
    on

    Szia Sarolta!
    Én 5 db nagyméretű barackot használtam, de van aki kevesebbel szereti és van aki több gyümölccsel.
    :)
    Szép napot!
    Ludmilla