Mennyei kávés muffin

Forrás: Sütiblog | 2013 augusztus 26.

Reggel felhívott anyukám, hogy beugranak hozzánk délután, és hoznak egy kis házi lekvárt a kamrájukból. Nagyon örültem, mert a polcomon csak két üveg van. Azt pedig nem engedhetem, hogy kifogyjon, mert a sütikbe sokat használok. Azt mondta anya, hogy hoz nekem meggyet, sárgabarackot és epret is. Hirtelen jött is a gondolat, hogy készítsek egy kávés-csokis muffint, mire anyáék ideérnek.

Ahogy megérkeztek, kivettem a kezükből a meggylekvárt, felmelegítettem, és a muffinok mellé tálaltam, házi tejszínhabban. Anya nagyon mosolygott, és mondta, hogy a lépcsőházban őrületes sütemény illat van, és nem csodálkozna, ha minden szomszéd bekéredzkedne.

Csokis-Kávés muffin

Hozzávalók: (kb. 16-18 db)
3 tojás
10 dkg nádcukor
10 dkg puha vaj vagy margarin
2 evőkanál kávélikőr (vagy jó minőségű rum)
10 dkg olvasztott étcsokoládé
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál instant kávé
3 púpozott evőkanál tejföl (vagy 1,5 dl tejszín)
6 dkg teljeskiőrlésű liszt
9 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
10 dkg fehér vagy barna csokicsepp

  1. Keverd össze egy robotgéppel a tojást, a nádcukrot, a puha vajat, a kávélikőrt, az olvasztott, de nem forró csokoládét és a kakaóport.
  2. Az instant kávét olvaszd fel egy-két evőkanál forró vízben, és jól keverd el. Én tejszínnel készítettem a muffint és nem tejföllel, ezért felmelegítettem kicsit a tejszínt, és abban olvasztottam fel az insant kávét. Add hozzá a masszához és keverd bele.
  3. Tedd hozzá a tejfölt (amennyiben tejszínnel készíted, ezt a műveleted hagyd ki, mert fentebb már hozzá tettük a tejszínt).
  4. Szitáld bele a fenti masszába a liszteket a sütőporral és keverd jól össze, hogy ne legyen csomós.
  5. Öntsd hozzá a csokicseppeket a masszához vagy tedd a sütik tetejére miután harmadáig töltötted a kapszlikat.
  6. 170 C fokra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben készítettem) kb. 20 percig kell sütni.

Tipp: Melegíts fel egy kis meggylekvárt és tálald a süti mellé tejszínhab kíséretében!

Címkék: