Narancsos csoki mousse

Forrás: Sütiblog | 2013 augusztus 28.

A mai recepthez csak ennyit tudok írni: őőőrületesen be vagyok zsongva, ha ssoki mousse van az asztalomon!

Narancsos Csoki Mousse

Hozzávalók:

15 dkg étcsokoládé (lehetőleg jó minőségű)

4 tojás sárgája

6 tojás fehérje

6 evőkanál habtejszín (jól lehűtve)

3 evőkanál narancslikőr vagy narancsaroma

1 narancs reszelt héja

1 tasak vaníliás cukor

5 dkg dió

5 dkg cukor

1. Vízgőz fölött (vagy kis fokozaton mikróban) olvaszd fel az apróra tördelt csokoládét.

2. A tojássárgákat keverd össze a vaníliás cukorral, a hideg tejszínnel és forgasd bele az olvasztott csokoládéba. Vigyázz, hogy ne legyen forró a csoki, mert megfő benne a tojás!)

3. A tojásfehérjéket verd fel egy csipet sóval jó keményre, majd óvatosan forgasd hozzá a fenti masszához.

4. Add hozzá a narancslikőrt (vagy aromát) és a narancs reszelt héját.

5. A diót aprítsd fel és száraz serpenyőben kicsit pirítsd meg.

6. Vegyél elő kis üvegpoharakat, és kanalazd bele a krémet, majd szórd meg a tetejét a pirított dióval vagy a narancs reszelt héjával.

7. Hűtőben kb. 1- 1,5 órát hagyd állni.

Tipp: Kaparj ki pár darab félbevágott narancsot és ebbe töltsd a mousse-t, így sokkal mutatósabb lesz.

A fenti csoki mousse-t készítheted fehér csokiból is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: