Kókuszcsók csokiba mártva

Forrás: Sütiblog | 2013 szeptember 4.

Nemrég hivatalos voltam két szülinapra is, és arra gondoltam, sütök pár finomságot. Egy dolgot tudtam, hogy a szülinapos kedvence a kókusz. Nagyon megkönnyítette a dolgomat ez az infó, mert a kókuszcsók nem csak szép és izgalmas desszert, de őrületesen egyszerű az elkészítése.

Tedd egy papírdobozba vagy celofán zacsiba, tegyél rá egy színes szalagot, és kész is a szülinapi ajándék!

 

Kókuszcsók

Hozzávalók: (kb. 40 darabhoz)

3 tojásfehérje

35 g gyümölcscukor

45 g nyírfaporcukor

2 teáskanál citromlé

175 g kókuszreszelék (én kicsit többet használok, hogy sűrűbb legyen)

Díszítéshez:

100 g csoki

 

  1. Robotgép segítségével a tojásfehérjét verd fel kemény habbá, úgy, hogy fokozatosan hozzáadod a gyümölcscukrot, a nyírporcukrot, és a citromlevet.
  2. Forgasd bele a kókuszreszeléket a fenti habba.
  3. Melegítsd elő a sütőt 150 C fokra (gázsütőnél 2-es fokozat) és tegyél a tepsibe sütőpapírt, majd két kis teáskanál segítségével tegyél kis halmokat a sütőpapírra, egymástól 2-3 cm-re.
  4. Kb. 20 perc sütés után tedd félre hűlni.
  5. A csokoládét olvaszd fel, a sütik alsó felét mártsd bele a csokiba, majd pár másodperc múlva tedd sütőpapírra, hogy megdermedjen rajta a csoki. (Nyugi, a sütőpapírról szépen le tudod majd húzni!)
Címkék: