Nyárbúcsúztatás Pavlovával

Forrás: Sütiblog | 2013 szeptember 6.

Hivatalosan ugyan vége a nyárnak, de az időjárás nekem még azt súgja, hogy jöhet még egy jó nyári gyümölcsös recept. A Pavlova egy régi kedvencem, imádom, hogy kívül ropogós, de belül fincsi puha. Gyerekkoromban inkább üresen majszolgattam, de idővel rájöttem, hogy egy kis gyümölccsel sokkal nagyobb íz bomba a számban. Én eperrel, málnával szeretem a legjobban, de ettem már barackkal és kivivel is. Persze lehet ízesíteni a Pavlovát kakaóporral és fahéjjal is. Készítsd el a hétvégén, hogy kellőképp ünnepi hangulatban búcsúztassuk a nyarat.

Gyümölcsös Pavlova

Hozzávalók a tésztához:

4 db tojásfehérje

280 g kristálycukor

1 evőkanál ecet

1 evőkanál étkezési keményítő

fél citrom

A díszítéshez:

Gyümölcsök ízlés szerint (legjobb a savanykás, de én most kivivel is készítettem)

200 ml habtejszín

 

1. Egy nagy tálnak az oldalát és az alját kend ki a citrommal, majd verd fel benne a tojásfehérjéket, de úgy, hogy menet közben adagold hozzá a kristálycukrot.

2. Amikor már kemény a tojáshab, tedd hozzá az ecetet és az étkezési keményítőt.

3. Egy tepsibe tegyél sütőpapírt (vagy vágj ki 24-26 cm-es kört) és halmozd rá a habot. Egy evőkanál segítségével szépen egyengesd el, hogy kerek tortaformája és egyforma magas legyen.

4. 180 C fokra előmelegített sütőbe tedd, de ahogy beteszed, vedd vissza 150 C fokra. Légkeveréses sütőt használok, ebben kb 70-75 perc alatt lesz kész.

5. 70-75 perc után nyisd ki félig az ajtót, kapcsold ki a sütőt, és így hagyd kihűlni.

6. Amikor teljesen kihűlt, tedd rá a felvert habtejszínt, és hanyagul szórd meg a gyümölcsökkel.

 

 

Címkék: