Sós-karamellás trüffel

Forrás: Sütiblog | 2013 szeptember 11.

A mai nap elég sűrűre sikeredett, de örültem, hogy mindent elintéztem. Kiléptem a liftből és a pasim már az ajtóban állt. Mindig így… és mindig azt hiszem, hogy aztaaa, milyen jó megérzése van. Aztán rájövök az okos szőkeségemmel, hogy a kaputelefon jelez neki, ahogy beütöm az ajtónyitó kódot.

Nagy mosollyal az arcomon lépek a lakásba, mint aki megváltotta ma a világot. Ahogy belépek a konyhába, hasít belém a felismerés. Holnapra ígértem házi bonbont egy jó barátomnak. upsz… Na akkor kezdjünk neki.

Este összedobom 15 perc alatt, reggel megformázom, és becsomizom kis dobozkába. Szerintem nézd meg a receptet, mert irtó egyszerű, de hatalmas ízbomba!

Sós karamellás trüffel

 

Hozzávalók:

15 dkg étcsoki

12 dkg cukor

1,5 dl habtejszín

3 dkg vaj

1 mokkáskanálnyi só (ízlés szerint sózd)

kakaópor (a bonbonokat kell benne megforgatni)

 

1. A cukrot öntsd bele egy kis edénybe és tedd fel közepes lángon a tűzhelyre. Folyamatosan állj felette, míg el kezd karamellizálódni.

2. Amikor már szép cappuccino vagy karamell színe van, vedd le a tűzről és folyamatos kevergetés mellett öntsd hozzá a habtejszínt.

3. Tedd vissza minimum lángra és várj, hogy a karamell teljesen elolvadjon.

4. Ismét vedd le a tűzről és add hozzá a vajat, az étcsokit, a sót, és keverd csomómentesre.

5. Tedd a hűtőbe legalább 8 órára (érdemes egy egész éjszakát hagyni).

6. Vedd ki a hűtőből a masszát és formázz kis golyókat, majd forgasd meg a kakaóporban, és tedd bele egyesével mini papírkapszlikba.

 

Címkék: