Kávé + Csoki = Boldogság

Forrás: Sütiblog | 2013 szeptember 13.

Imádom a kávé ízét! Gyerekkoromban sokat rágcsáltam kávészemeket. Lehet ezért lettem ilyen hiperaktív :) Amúgy napi hármat is iszom – de ne izguljatok, mert egy fél éve már koffeinmenteset!

Át kellett állnom, mert nem tesz jót sajnos a szervezetemnek. Ezt a kávés tortát minden alkalomra érdemes elkészíteni, mert tejszínhabbal díszítve eléggé ünnepélyes is tud lenni. Aki pedig kávéfüggő, annak maga a mennyország.

 

Kávés-csokis torta

 

Hozzávalók (20 cm átmérőjű tortaformához):

130 g vaj vagy margarin (szobahőmérsékletű)

60 g nádcukor

3 db tojás

210 g liszt

2 teáskanál sütőpor

65 ml tej

1-2 kiskanál nescafé

 

A krémhez:

65 g puha vaj

65 g mascarpone

65 g nádcukor

2 evőkanál tej

1 kanál nescafé-por

 

A tetejére:

200 g csokoládé (olvasztva)

200 ml habtejszín

1. A puha vajat vagy margarint keverd habosra a nádcukorral, és tedd hozzá a tojásokat.

2. Keverd hozzá a tejet, a nescafét és szitáld bele a lisztet és a sütőport.

3. Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra. Vajazd, lisztezd ki a sütőformádat (vagy tedd szilikonformába)

4. Öntsd bele a sütőformába a masszát és kb 30-35 percig süsd (25 perc után már kezd el nézni tűpróbával) Amikor kész van, tedd félre hűlni.

5. Keverd össze a vajat vagy margarint a nádcukorral, utána könnyű mozdulatokkal forgasd bele a mascarponét. A két evőkanál tejben olvaszd meg a nescafét és öntsd hozzá a masszához. Tedd a hűtőbe, hogy jól összeálljon.

6. A kihűlt tészta tetejét kend meg a krémmel, majd a habtejszínt melegítsd meg tűz fölött és tedd bele a csokoládét. Addig kevergesd, míg fel nem olvad benne. Hűtsd ki és öntsd a torta tetejére.

A tortát érdemes hűtőben tárolni!

Címkék: