Mályvacukor Pop Rocks!

Forrás: Sütiblog | 2013 szeptember 16.

A mályvacukor egy igazán vicces találmány, főleg a mostanában kapható formákban (van már pl. Hupikék Törpikés is). Te leszel a legmenőbb, ha ilyen színes cukiságokat készítesz a következő buliba.

 Mályvacukor Pop

Hozzávalók:

– 20 dkg étcsokoládé vagy ízlés szerint fehér vagy színes csokoládé (olvasztva)

– 1 csomag mályvacukor

– Színes cukorkarúd (lollipop nyalóka) vagy Smarties (összetörve)

Hurkapálca

 

1. Törd össze a csokoládét apróra és olvaszd meg egy tálban gőz fölött (vagy egy bögrében alacsony fokozaton, mikróban).

2. Törd össze a színes cukorkanyalókát és tedd félre.

3. A hurkapálcikákat vágd el ketté, hogy kb 15 cm-esek legyenek.

4. Mártsd bele a páca egyik végét egy picit az olvasztott csokiba és szúrd bele a mályvacukrokba. Tedd egy tányérra mind, és tedd a hűtőszekrénybe kb 20-30 percre. (Ez azért fontos, hogy a csoki hamarabb megdermedjen rajta.)

5. Vedd ki a hűtőből, és mártsd bele félig vagy teljesen az olvasztott csokiba, majd egyből szórd meg a tetejét az összetört cukorkával. Tedd egy pohárba vagy szúrd bele hungarocellbe, míg megdermed a csoki rajta (kb 3 perc).

6. Tálalhatod bármilyen pohárban vagy rendezd el őket egy tányéron.

 

Tipp:

A pohárba érdemes kókuszreszeléket vagy rizst szórni, hogy megtartsa a pálcikás mályvacukrokat. Vásárolj színes papír szívószálat (www.oltaribazar.hu) és arra szórd fel a mályvacukrokat, majd hozzá illő színes csokiba mártsd. Díszítsd ízlés szerint.

 

Címkék: