Mámorító mandulás brownie

Forrás: Sütiblog | 2013 szeptember 20.

Hazaérve azon gondolkoztam, hogy milyen alapanyagok vannak, amiből össze tudnák dobni valami csokis édes sütit. Hántolt mandula van, mert azt vettem bőven a múltkor a piacon. Van étcsokim és mandulalisztem is. Na jó, akkor legyen egy fincsi brownie!

10 perc alatt összedobod és 15 perc alatt megsül. Most már csak egy doboz vaníliafagyi kell hozzá és teljesen boldog vagyok. :)

 

Mámorító mandulás brownie

 

Hozzávalók (kb 20 cm-es kerek sütőformához):

130 g étcsokoládé

100 g vaj vagy margarin

2 db tojás

80 g nádcukor

50 g őrölt mandula (sótlan)

30 g liszt (én mandulalisztet használtam)

50 g mandula (sótlan)

 

1. A mandulát pirítsd meg egy kis serpenyőben szárazon. Vágd össze durva darabokra.

2. A vajat vagy margarint olvaszd meg és tedd bele az apróra tört csokoládét. Addig keverd, míg szépen fel nem olvad.

3. Egy robotgéppel a tojásokat keverd össze a nádcukorral. Öntsd bele a vajas csokoládét és keverd jól át.

4. A fenti masszába tedd bele a lisztet és az őrölt mandulát. Keverd jól össze és végül rakd bele a durva darabokra vágott mandulát. A végén már csak forgasd össze egy szilikon lapáttal.

5. 200 C fokra előmelegített sütőben kb 15 percig süsd.

 

Tálalás: tejszínhabbal vagy vanília fagyival.

Címkék: