Francia almatorta

Forrás: Sütiblog | 2013 szeptember 24.

Szeretem a szeptembert, mert ilyenkor sok-sok alma van a piacon. Nekem az ősz eleje mindig az almás sütikről szól. Bárhová megyek, mindenki almás pitével, almakompóttal vagy almatortával fogad. Persze mindenkinek megvan a saját kis ízvilága. Anyukám sok fahéjjal szereti, a barátnőm dióval és citrommal, én pedig a klasszikus ízt szeretem fincsi vaníliakrémmel.

Francia almatorta

Hozzávalók:

5 dkg nádcukor

1 evőkanál méz

6 dkg liszt

3 nagy tojás (szobahőmérsékletű)

3 nagy alma (meghámozva és kis darabokra vágva)

1 mokkáskanál fahéj

 

 

1. 200 C fokra melegítsd elő a sütőt.

2. Robotgép segítségével keverd habosra a cukrot és a tojásokat

3. Egy szilikonlapáttal (vagy lapos fakanállal) óvatosan forgasd bele a lisztet, a fahéjat és a mézet.

4. A meghámozott és kis darabokra vágott almát öntsd a tésztához és 2-3 nagy mozdulattal forgasd bele.

5. Egy kerek sütőformába tegyél sütőpapírt (vagy vajazd és lisztezd ki) és öntsd bele a masszádat.

6. 200 C fokon süsd 5 percig, majd vedd vissza 180 C fokra és még kb 30 percig süsd.

Tipp: Az almatorta vaníliaöntettel vagy pudinggal a legfinomabb!

Címkék: