Csokis panna cotta

Forrás: Sütiblog | 2013 szeptember 30.

Egy gyors és fincsi desszert az estére. A csokoládé az, ami mindig mosolyt csal az arcomra. Hát ez most is így történik, mert csak úgy kanalazom magamba ezt a finomságot, hogy szinte alig kapok levegőt. :)

Csokoládés panna cotta

Hozzávalók:

400 ml tejszín

200 ml tej

60 g nádcukor

130 g étcsokoládé (ízlés szerint növelheted vagy csökkentheted a mennyiséget)

1 teáskanál vanília kivonat

10 g zselatin

 

A meggyöntethez:

250 g magozott meggy (mirelitet használtam)

2-3 evőkanál nádcukor

1 teáskanál vaníliakivonat

1 teáskanál rum

80 ml víz

csipetnyi fahéj

1 kávéskanál étkezési keményítő

 

Tálaláshoz:

Habtejszín (pici porcukorral kemény habbá verve)

1. A tejszínt és a tejet tedd fel forrni, és amikor még meleg, dobáld bele a csokoládét és a vanília kivonatot. Addig melegítsd, míg a csoki el nem olvad teljesen.

2. A zselatint egy pici hideg vízben áztasd meg, majd melegítsd meg, és add hozzá a fenti krémhez.

3. Vegyél elő bármilyen kis formákat és öntsd bele a folyadékot. Minimum 3 órát kell hűteni. (Olyan forma legyen, amiből majd egyszerűen ki tudod borítani a tányérra. Vagy tedd pohárba, és abból fogyasszátok)

4. Tedd egy kis lábosba a meggyet, a cukrot, a vaníliakivonatot és a fahéjat. Öntsd hozzá a vizet, a rumot és forrástól számított 10 percig lassú tűzön főzd sziruposra.

5. Egy kis csészében keverd össze a keményítőt pici vízzel és öntsd a meggysziruphoz.

A megszilárdult panna cottát boríthatod kis tányérra és csorgass rá öntetet, vagy tegyél rá simán tejszínhabot.

 

Címkék: