Készíts otthon Bounty-t!

Forrás: Sütiblog | 2013 október 9.

Engem a Bounty csoki mindig arra az élményre emlékeztet, ahogy a suliból hazafelé a csajokkal beszabadultunk a szupermarketbe, megvette mindenki a maga kedvenc csokiját, és hazáig majszoltuk nagy boldogan. Az én kosaramban gyakran ma is kiköt a kókuszos csoki, de ha van egy kis időm, inkább készítek én otthon – mert úgy finomabb!

Bounty házilag

Hozzávalók:

15 dkg tejcsokoládé

3 csésze kókuszreszelék

1 csésze cukrozott sűrített tej

1. Keverd össze a kókuszt és a cukrozott sűrített tejet, hogy ragacsos legyen.

2. Készíts belőle kis hengereket és tedd zsírpapírra, majd tedd a hűtőbe hűlni.

3. Melegíts fel tejcsokoládét gőz fölött vagy alacsony hőfokon mikróban. (Ne egyszerre melegítsd, hanem fokozatosan tedd hozzá kb 2-3 részletben az adag csokoládét)

4. A hideg kókuszmasszákat egy villa segítségével mártsd bele a csokiba és tedd vissza a zsírpapírra, hogy azon dermedjen meg. A zsírpapírról jól le lehet majd szedni a csokikat.

5. Amikor kész vagy, tedd vissza a hűtőbe és ott tárold, amíg meg nem eszitek az egészet.

Tipp: Légmentes edényben 1 hétig is eláll a hűtőben.

 

 

Címkék: