A kedvenc mikrós sütim

Forrás: Sütiblog | 2013 október 11.

Mostanában újra rákattantam a mikrós, bögrés sütikre. Állandóan tesztelgetek, hogy ne csak gyors legyen, de finom is. Mennyi lisztet tegyek, hogy ne legyen beton, vagy épp a zsiradéktól tocsogjon.

Ma hoztam neked egy olyat, ami szerintem állagában a legjobb és szuper alaprecept. Ebbe a receptbe ízlés szerint tehetsz ízesítőket. Pl. kakaóport vagy gyümölcsdarabokat, vagy egy kevés apróra vágott magot, citromot vagy narancslét.

 

3 perces bögrés (2 fő részére)

Hozzávalók:

1/4 csésze olvasztott vaj vagy margarin (50 g)

1/4 csésze nádcukor (50 g)

1/2 csésze liszt (50g) használhatsz mandulalisztet is

1 mokkás kanál sütőpor

1 tojás

2 evőkanál tej

Díszítéshez:

valamilyen friss gyümölcs

habtejszín

 

1. A fenti hozzávalókat keverd össze úgy, hogy a tojást keverd össze a cukorral, az olvasztott vajjal vagy margarinnal, a tejjel, a sütőporos lisztel.

2. Vedd elő csészéket, jól vajazd ki az oldalát és öntsd szét a masszát, úgy, hogy maximum félig (háromnegyedig) legyen a csészében/bögrében

3. Tedd a mikróba magas hőfokra 2,5 percre. (én a legmagasabb alá teszem kicsivel és 3 percig szoktam bent hagyni, mert nekem az az állag jön be.)

Amikor kész vagy fogyaszthatod a csészéből/bögréből is.

Vagy megvárhatod, hogy kicsit kihűljön és kiborítod a csészéből és friss gyümölcsöt pakolsz mellé és tejszínhabot teszel a tetejére.

 

 

 

 

 

Címkék: