Oreo Cake Pop

Forrás: Sütiblog | 2013 október 17.

Azt hiszem Oreo keksz lázban égek… Készítettem újra egy adag Oreo kekszet, mert a család követelte. Túl sok lett belőle, így adott volt a lehetőség, hogy hódoljak a kedvenc sütimnek, a Cake Popoknak.

Én soha nem készítem kekszből és krémsajtból Cake Popot, de az Oreo keksz az egy másik műfaj. :) Készítsd el és élvezd az ízét, ahogy én is teszem ma este egy jó meleg tea mellett.

 

Oreo Cake Pop

 

Hozzávalók:

1 csomag Oreo keksz (kb 18-20 db)

200 gr mascarpone vagy Philadelphia krémsajt

0,5 dl habtejszín

nyalókapálcika (vagy hurkapálca)

1 csomag Candy Melts csokoládépasztilla (vagy 300 gr fehércsokoládé)

 

1. Vegyél elő egy aprító/daráló gépet és aprítsd össze benne a kekszeket morzsásra.

2. Add hozzá a mascarponét és a habtejszínt, majd kézzel nyomkodd össze. (Próbáld ne úgy gyömöszölgetni, mint a gyurmát, mert akkor nagyon tömör lesz és kemény a végeredmény!)

3. Amikor kész vagy, egy evőkanál segítségével vegyél ki egyforma adagokat (ne túl nagyot) és készíts golyókat (vagy bármilyen formát, amit szeretnél). Tedd őket tányérra sorban egymás mellé.

4. Olvaszd meg a csokoládépasztillát mikróban alacsony fokozaton, állandó kevergetéssel. (30 mp-enként vedd ki és keverd át, majd tedd vissza, újra 30 mp-re és így tovább, amíg krémes vagy folyós nem lesz)

5. Vedd elő a nyalókapálcikákat és mártsd bele a végét (kb 1 cm-en) az olvasztott csokiba és szúrd bele egy golyóba. Minden sütikébe így szúrd bele a pálcikákat.

6. Tedd a hűtőbe 30 percre vagy a mélyhűtőbe 15 percre, hogy lehűljön és a mártásnál könnyen dermedjen meg rajta a bevonat.

7. Öntsd egy magasfalú bögrébe az olvasztott csokipasztillát vagy csokoládét és a kissé hideg sütiket mártsd bele, majd emeld ki és forgasd körbe, hogy lecsöpögjön a felesleg. (Amennyiben a te olvasztott csokipasztillád krémes és nem folyós, úgy egy kis tálkába tedd és egy evőkanál segítségével forgasd meg benne a sütiket.)

8. A bemártott sütinyalókákat szúrd bele egy csinosra vágott hungaroceldarabba vagy szórj pohárba rízst és állítsd bele, hogy megálljon benne, és ne érjen semmihez a süti.

 

Tipp:

Mi nagyon szeretjük a kávé ízét, ezért szoktam bele tenni a krémsajtba 3 evőkanál presszókávét.

Díszítésben és formában is van több variáció, melyre sok szép példát találsz a https://www.facebook.com/popcakesziget oldalamon!

A nyalókapálcikát és a csokoládépasztillát sokféle színben ITT is beszerezheted!

 

 

Címkék: