Répatorta bögrében

Forrás: Sütiblog | 2013 október 18.

Ma este a pihenésről szól, bekuckózva a TV előtt a pasimmal. Persze édesség nélkül nem maradhatunk, ezért egy igazán egyszerű, de tartalmas bögrés sütivel rukkolok elő.

A répatorta egy nagy klasszikus, és kb 5-6 féle receptet ismerek és használok. Ezt a receptet úgy hoztam létre, hogy összegyúrtam mind, leosztottam kis mennyiségekre és kész is vagyok. Jó pihenést és nassolást mindenkinek!

Bögrés répatorta 3-4 főre

Hozzávalók

3/4 csésze reszelt sárgarépa

1/3 csésze nádcukor

1/4 csésze zúzott/pépesített ananász

1 nagy tojás

3/4 csésze finom liszt

1/2 tk. sütőpor

1/4 tk. só

1 tk. őrölt fahéj

1/4 csésze olaj (mogyoróolaj vagy pálmaolaj)

1/2 csésze apróra vágott kesudió

1/2 csésze mazsola

 

1. Reszeld le a sárgarépát (ne nyomd ki a levét) és keverd össze a cukor felével.

2. Egy tálban keverd össze robotgéppel az olajat, a tojást és a cukor másik felét.

3. Add hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.

4. A zúzott/pépesített ananászt, a sárgarépát és a mazsolát keverd hozzá a fenti masszához (ne robotgéppel, hanem fakanállal vagy szilikonlapáttal). A végén forgasd bele az apróra vágott kesudiót.

5. Oszd el a masszát 3-4 bögrében (max háromnegyedig pakold őket).

6. Magas hőfokon süsd meg 2 perc alatt.

7. Amikor kész van, szórd meg porcukorral és melegen tálad a bögrékben.

 

Tipp: kesudió helyett sima diót is használhatsz! Ha van otthon szerecsendiód, reszelj bele egy leheletnyit, mert isteni ízt ad neki.

 

Címkék: