Halloween cupcake

Forrás: Sütiblog | 2013 október 31.

Imádom a Halloweent, mert ilyenkor nem az a lényeg, hogy mennyire vagy szépen felöltözve vagy kisminkelve, hanem az a jó, ha minél rondább és rémisztőbb vagy!

Ma mi is tisztelgünk a szellemek előtt, mert a barátnőm Halloween-bulit tart, és ha minden igaz, fincsi sült malacot fogunk enni.

A sütiket én viszem, és gondoskodtam róla, hogy díszítésben passzoljon a partihoz.

Menjetek el ti egy jó buliba, öltözzetek be és táncoljatok hajnalig. :)

 

Halloween cupcake

Hozzávalók 12 db-hoz:

185 g liszt

1 teáskanál sütőpor

csipet só

185 g cukor

3 tojás

185 g vaj vagy margarin

1 teáskanál vaníliakivonat

 

Diós töltelék:

70 g porcukor

1 tojás

50 g darált dió

1 teáskanál vaníliakivonat

50 g vaj (szobahőmérsékletű, puha)

 

Díszítés:

fehér marcipánmassza

olvasztott étcsokoládé

1. Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra.

2. A lisztet, a sütőport és a sót szitáld össze.

3. Robotgép segítségével a puha vajat vagy margarint keverd össze a cukorral és a vaníliakivonattal, majd egyesével add hozzá a tojásokat.

4. A fenti masszához keverd hozzá a lisztes keveréket.

5. Tegyél papírkapszlikat a muffinsütőbe és töltsd bele a masszádat 2/3-ig.

6. 13-15 perc alatt készre sül.

7. A diókrémhez keverd össze a tojás sárgáját, a porcukrot és a puha vajat.

8. Keverd bele a vaníliakivonatot és a darált diót.

9. Verd fel kemény habbá a tojássárgáját és óvatosan forgasd bele a masszába.

10. A kihűlt cupcake tetejéből vágj le egy kis kalapot és kiskanállal vájj ki egy kis tésztát is.

11. Ebbe az üregbe töltsd bele a diókrémet és a tetejét is kend meg.

12. Nyújtsd ki a marcipánt és egy kerek kiszúróval (vagy pohárral) készítsd akkor karikákat, mint a süti teteje és szépen simítsd a tetejére.

13. Olvasztott csokival rajzold meg Jack fejét, ahogy a képen is látod.

Tipp:

Ha nem szeretnél marcipánt a tetejére, akkor készíts egy fincsi krémet. (Keverj össze 250 g mascarponét, 4 evőkanál habtejszínt, 80 g porcukrot és, zöld ételfestéket)

 

Címkék: