Tuti citromos keksz

Forrás: Sütiblog | 2013 november 14.

A mai receptem a hűvös reggelekre egy jó teával tökéletes házasítás. Kerestem tuti csomagolási módokat is, ha ajándékba szánod.

Szerintem kekszet és muffint készíteni a legegyszerűbb. Tapasztalataim szerint, ha vendégségbe megyek vagy valami handmade ajándékot szeretnék vinni, akkor ennek örülnek a legjobban.

Jönnek az ünnepek és javaslom, hogy a bolti ajándékok mellett gondolkozz te is házi süteményekben. Decemberben sok olyan receptet fogok mutatni, amit akár ajándékba is adhatsz barátaidnak, családodnak.

Tuti citromos keksz

Hozzávalók (kb. 20 db lesz belőle):

1/2 csésze lágy vaj vagy margarin

1 csésze cukor

1/2 tk vaníliakivonat

1 tojás (szobahőmérsékleten)

2 tk citromhéj

1 és 1/2 evőkanál citromlé

csipet só

1/4 tk sütőpor

1/4 tk szódabikarbóna

1 és 1/2 csésze finomliszt

1/2 csésze porcukor

A sütőt melegítsd elő 200 C fokra és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

1. A vajat vagy margarint és a cukrot robotgéppel keverd habosra, és tedd bele a vaníliakivonatot.

2. Add hozzá a tojást, a reszelt citromhéjat, a friss citromlevet. Keverd jól össze.

3. Fokozatosan keverd hozzá a sütőporral, szódabikarbónával és sóval elkevert lisztet. Jól dolgozd el.

4. Önts porcukrot egy tányérba.

5. Készíts egyforma golyókat és forgasd meg a porcukorban.

6. Tedd a golyókat kibélelt tepsibe , kb 5 cm-re egymástól, mert a kekszek sütés közben szét fognak terülni.

7. Kb. 10-15 perc a sütés.

Tipp: Csíkozd meg a tetejét olvasztott csokival!

Címkék: