Csokis-mentolos süti

Forrás: Sütiblog | 2013 december 9.

Régóta kedvencem Bakerella blogja, nagyon inspirál engem. A múlt héten megláttam egy receptet az oldalán és tudtam, hogy ezt meg kell mutassam nektek. Kicsit átalakítottam, mert az egyik hozzávaló nem kapható itthon, de így is isteni lett. Csoki imádóknak kötelező recept szinte bármikor. Ami az extra benne, hogy mentaszirupot is teszünk bele és egy kis instant kávét. Ne ijedj meg… bízz bennem…nagyon fincs lesz!

Csokis-mentolos süti

Hozzávalók, kb 12-15 darabhoz:

 

1 és 1/2 csésze liszt

1/2 csésze kakaópor (nem cukros)

3/4 teáskanál szódabikarbóna

1/2 teáskanál só

2 evőkanál instant kávé

1/2 csésze vaj vagy margarin (lágy)

1 és 1/2 csésze nádcukor

2 tojás

1 teáskanál vanília kivonat

1 csésze mentolos csokoládé darabolva

1 csésze keserű csokoládé darabok (vagy kerek pasztillák)

1 teáskanál menta szirup

1. Melegítsd elő a sütőt 190 C fokra, és a tepsit béleld ki sütőpapírral.

2. Szitáld össze a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát és a sót egy tálban, majd add hozzá az instant kávét. Tedd félre egy kis időre.

3. Vedd elő a robotgépet és a vajat vagy margarint a cukorral keverd habosra.

4. Add hozzá a tojásokat, a vanília kivonatot, a menta szirupot és keverd össze.

5. Fokozatosan add hozzá a lisztes keveréket a fenti masszához. Keverd el, hogy jól összeálljon a tészta.

6. Végezetül keverd bele a csokidarabokat is.

7. Tedd félre az elkészült masszát 30 percre, hűvös helyre.

8. Egy evőkanál segítségével halmozz kupacokat a sütőpapírra, vagy kézzel készítsd pici golyókat.

9. 10-12 perc alatt készre sül.

Tipp: dobálhatsz bele pár színes csokidrazsét is, hogy feldobd a színekkel!

 

 

 

 

Címkék: