Mennyei pekándiós-fügés muffin

Forrás: Sütiblog | 2014 január 5.

Eszembe jutott, hogy ünnepek előtt jártam kint Bécsben és elmentem a nagy piacukra, ahol bevásároltam aszalt gyümölcsöket és magvakat. Kinyitom a fiókot és rám mosolygott az aszalt füge. Uhhh de örülök, mert ahogy nyáron többször is írtam: imádom a fügét!

A nyaralónknál lévő szomszédban egy hatalmas fa áll kb 10 éve. Gondolhatjátok, hogy roskadozik a gyümölcstől. Idén még füge szószt is készítettem belőle.

Na szóval a fiókban találtam még pekándiót is, ami jól beindította a fantáziámat.

Így az ünnepek után nem igazán kívánom a nagyon édes és hizlalós dolgokat, ezért csupa egészséges cuccot használok ehhez a sütihez.

Megsütöttem, megkóstoltam és azt kell, hogy mondjam, IMÁDOM! :)

Reggel vagy uzsonnára egy jó tea mellé isteni finom.

Pekándiós-Fügés muffin

Hozzávalók:

25 dkg gesztenyeliszt

15 dkg nádcukor

12 dkg vaj vagy margarin

2 tojás

1/2 narancs reszelt héja

1,5 csomag sütőpor

15-20 dkg aszalt füge (durva darabokra vágva)

10 dkg pekándió (durva darabokra vágva)

fél kávéskanál fahéj

1 dl kókusztej vagy mandulatej

  1. olvaszd meg a vajat és keverd hozzá a cukrot és a reszelt narancshéjat, majd keverd jól össze robotgéppel. Tedd hozzá a tojásokat és keverd tovább 1-2 percig.
  2. Szitáld össze egy tálba a lisztet és a sütőport, majd keverd hozzá a fenti masszát. Öntsd hozzá a kókusz vagy mandulatejet és egy spatulával forgasd össze.
  3. Vágd nagyobb darabokra a pekándiót és az aszalt fügét és keverd hozzá a kész masszához.
  4. Készítsd elő a muffin kapszlikat a sütőformába és kanalazd bele a tésztát a kapszlik háromnegyedéig. Tegyél a tetejére egy pekándiót és mehet a sütőbe.
  5. 190 C fokra előmelegített sütőben, kb 16-20 percig süsd készre.

Tipp

A muffinok tetejét csorgasd le étcsokival, meglátod maga lesz a mennyország!

Címkék: