Nutellás-kekszes trüffel

Forrás: Sütiblog | 2014 február 5.

Végre eljött a nap, amikor egyszerűen kötelező Nutellát enni: ma van a Nutella világnapja! Ennél jobb ürügyet keresve sem találhatnék, hogy felfaljak mindent, ami Nutellás. A reggelt egy Nutellás amerikai palacsintával kezdtem, az estét pedig ezzel a trüffellel zárom, amit most veled is megosztok.

Nagyon egyszerű elkészíteni, az íze pedig észveszejtő. Már csak az a kérdés, hogy mit eszem napközben…..

Nutellás-kekszes trüffel

Hozzávalók:

6 evőkanál Nutella
2 teáskanál vaj
1,5 evőkanál tejszín
1 marok gabonapehely (összetörve)
1 marok keksz (apróra törve)
Kakaópor vagy fehér csoki a hempergetéshez

Elkészítés:
1. Egy üvegtálban olvaszd meg a Nutellát, a vajat és a tejszínt. Érdemes mikroban és 350-500 watt között, kb 1,5 percig.

2. Keverd össze alaposan a gabonapehellyel és a zúzott keksszel. Tedd félre kihűlni, hogy kis gömböket tudj készíteni belőle.

3. Amikor már formázható állaga van, készíts kis golyókat és egy zsírpapíron tedd sorba őket.

4. A kakaóport tedd egy kis tálba és hempergesd meg benne a golyókat.

5. Amikor kész vagy mindennel, tedd be a hűtőbe legalább 3 órára, mielőtt tálalod.

 

Tipp:

A golyók hempergetéséhez használhatsz kókuszreszeléket, zúzott kekszet, gabonát, darált mogyorót vagy csokis és színes tortadarát is, a kakaót pedig kicserélheted akár fehér csokira is. Ízesítőnek a keksz helyett tehetsz a golyócskákba apróra vágott mandulát, mogyorót vagy diót is, esetleg felturbózhatod őket azzal, hogy kis marcipán golyókat is teszel a közepükbe.

 

 

 

 

Címkék: