HabCsók CupCake

Forrás: Sütiblog | 2014 február 7.

Gyerekkorom egyik kedvence a habcsók, ezért arra gondoltam, hogy ma egy habcsókkal felturbózott cupcake receptjét mutatom meg nektek!

Ez egy igazán egyszerű csokis tészta és rajta egy selymes és édes tojáshab, amit én 70%-os csokiba mártok, hogy egy kicsit tompítsa a sok édes ízt. Bár az elkészítés sokáig tart (sokat kell várni, míg kihűl), a látvány és az ízélmény mindent feledtet!

Habcsók cupcake

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg cukor
18 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
2 dl tej
1 db tojás
0,5 dl olaj
1 teáskanál vanília kivonat

A habhoz:

6 db tojásfehérje
24 dkg cukor
tej vagy ét csoki a mártáshoz
Elkészítés:

  1. Vegyél elő egy tálat és keverd össze a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, kakaópor, sütőpor, szódabikarbóna, só).
  2. Egy másik, kisebb tálban keverd össze a nedves hozzávalókat (tej, tojás, olaj, vanília kivonat).
  3. Vegyél elő egy robotgépet és apránként adagold a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz. Keverd ki szép simára.
  4. Vegyél elő papír kapszlikat és tedd bele a sütőformába, majd evőkanál segítségével adagold a tésztát (vigyázz, hogy a feléig vagy maximum a háromnegyedéig tedd a kis paírkákat, mert sütés közben megemelkednek majd a sütik).
  5. 200 ℃ fokra előmelegített sütőben 15-20 percig süsd készre.
  6. A sütiket tedd félre és hűtsd le teljesen, hogy a krémet úgy tudd  majd a tetejükre tenni, hogy nem olvad meg.
  7. A tojáshabot közvetlenül azelőtt keverd ki, hogy a süti tetejére tennéd.
  8. A tojásfehérjéket a cukorral vízgőz fölött verd keményre (elhagyható a vízgőz, de tartósabb lesz, ha így csinálod).
  9. Vegyél elő egy habzsákot, egy csillagcsövet és nyomj a süti tetejére szép halmokat.
  10. Tedd be kb 5-10 percre a mélyhűtőbe a már majdnem kész cupcake-eket, hogy a hab hideg legyen és később a csoki majd könnyen rádermedjen.
  11. Olvaszd meg a bevonáshoz való csokikat két kis tálban, majd egy gyors mozdulattal hirtelen mártsd bele a sütik tetejét.

Tipp: A krémet még jobban feldobhatod, ha ételszínező géllel befested.

 

Címkék: