Forró csoki kiskanálon

Forrás: Sütiblog | 2014 február 18.

Nosztalgiázom a karácsonyi ízekkel, mert mostanában esténként saját készítésű forró csokival kényeztetjük magunkat. A barátnőim is teljesen rászoktak és saját varáiciókat találtak ki: az egyikük például imádja a kávés dolgokat, ezért instant kávéval keverte össze az olvasztott csokit, egy másik csajszi pedig chili porral dobta fel a sajátját.

Én most egy klasszikus ízt készítettem, úgy, ahogy én szeretem, de azért hogy egy kis csavar legyen benne, kiskanálra dermesztettem a csokit, hogy bármikor elővehessem, és feldobhassak vele egy olyan borongós napot, mint a mai!

 

Hozzávalók:

8 db műanyag vagy papírpohár

8 db műanyag vagy fa kiskanál, keverőpálca

20 dkg csokoládé

1 evőkanál kakaópor (nem cukrozott)

½ csésze cukor (nyírfacukor port használtam)

1 mokkás kanál őrölt gyömbér

1 mokkás kanál őrölt szegfűszeg

1 mokkás kanál őrölt fahéj (pluszban a díszítéshez is tegyél egy mokkás kanállal)

Pár szem csillag ánizs vagy pillecukor darabokra vágva (aprított dióval vagy mandulával is díszítheted)

 

 Elkészítés:

  1. Olvaszd fel a csoki!
  2. Keverd hozzá a kakaóport, a cukrot és a fűszereket úgy, hogy csomómentes legyen.
  3. Vedd elő a műanyag poharakat és töltsd bele a masszát a poharakba. Szórd meg őrölt fahéjjal a tetejét vagy dobált rá apróra vágott pillecukrot vagy magvakat.
  4. Hagyd az asztalon, míg egy kicsit besűrűsödik, hogy a kanalat a közepébe tudd szúrni és ne dőljön el benne.
  5. Amikor már a kanál vagy pálcika is benne van, tedd a hűtőbe 5-10 percre.
  6. Egy ollóval vágd meg a műanyagpohár szélét és fejtsd le a csokiról.
  7. Csomagolhatod kis celofántasakba vagy tálad azonnal egy jó meleg tej mellé.

 

Tipp: Készíthetsz két féle csokit is, rétegesen. Alulra a sötét kerüljön, és amikor már megdermedt az egészet mártsd fehér csokiba! Szuper lesz!

Címkék: