Margarita Cupcake

Forrás: Sütiblog | 2014 február 21.

Egy házibuliban mindig nagy sikere van, ha valaki koktélokat készít a többieknek. Főleg mi csajok tudjuk igazán értékelni. Viszon ahhoz mit szólnál, ha most egy Margarita Cupcake-et készítenék neked? Szerintem egy ilyen sütivel is menő megérkezni a buliba! :)

Persze ha nem ez a kedvenc koktélod, akkor is nyugodtan vágj bele, és kreatívkodj kicsit az ízesítéssel, vagy a díszítéssel. Talán épp egy Cosmopolitanhez támadt kedved? Akkor a krémbe majd áfonyalevet és egy kis Triple Sec-et keverj, és váltsd ki a lime-ot naranccsal!

Margarita Cupcake

Hozzávalók:

1/2 csésze vaj vagy margarin (szobahőmérsékletű)
2/3 csésze nádcukor
3 tojás (szobahőmérsékletű)
1 és 1/2 csésze liszt
1 és 1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
2-3 db lime
1/4 csésze friss citromlé (vagy ¼ csésze margarita koktél szirup)

Krém:

25 dkg mascarpone (vagy 250 ml Meggle növényi cukrászhab)
10 dkg porcukor
1 lime leve és héja
1-2 evőkanál Tequila vagy Margarita szirup (elhagyható)

Elkészítés:

1. Robotgéppel kezdd el habosra keverni a vajat és a cukrot.
2. Add hozzá a tojásokat, a sót, majd a lisztet (ezt előtte szitáld össze a sütőporral)
3. Reszeld le a lime héját és facsard ki a levét (ezt helyettesítheted a margarita sziruppal is), majd tedd bele a fenti masszába és keverd simára
4. Vedd elő a cupcake sütődet és tegyél bele papír kapszilkat, majd töltsd meg őket 2/3-ig a masszával.
5. 190 °C-ra előmelegített sütőben süsd őket kb. 18 percig (15 percnél már ellenőrizd tűpróbával)
6. Amikor elkészült tedd félre a sütiket húlni és közben keverd ki a krémet
7. Én a növényi habbal szoktam dolgozni, amit robotgéppel habosra keverek és menet közben hozzáadom a porcukrot, a lime levét és héját (plusz ha turbóznád, akkor itt add hozzá a Tequillát is)
8. Amikor jó kemény a hab, tedd egy nyomózsákba és nyomd a sütik tetejére
9. A kész cup cake-eket pedig díszítsd reszelt lime héjjal, vagy szúrj beléjük kettévágott szívószálakat, hogy vidám koktélozós hangulatot keltsenek

Tipp: Használhatsz zöld ételszínező gélt, ha szeretnéd, hogy a sütik extra zölden pompázzanak!

Címkék: