Eper mousse torta (sütés nélkül)

Forrás: Sütiblog | 2014 március 28.

Hurráááá hamarosan jön az eperszezon!  És a hétvégi piactúrám alkalmával már találtam is olyan epret, ami már igazán édes és zamatos volt. Jó, ez még nem magyar termés, de azért nagyon finom volt. :)

Ez eper egyébként azért az egyik kedvenc hazai gyümölcsöm, mert nagyon sokféleképpen lehet variálni, és tényleg lehetetlenség megunni, főleg ha tejszínnel, csokival és joghurttal készítjük (ami egyébként nekem is személyes kedvencem)! Szóval most pont egy ilyen tortát hoztam nektek, amit ráadásul sütni sem kell (ellenben hűteni annál többet).

Készítsd el még ma, hogy szombaton ebéd után már csak azzal kelljen foglakozni, hogy hány szeletet is egyél belőle!

 

Eper mousse torta (sütés nélkül)

Hozzávalók:
400 g csomag zabkeksz
200 g vaj (olvasztva)
500 g eper
2 evőkanál friss citromlé
75 g cukor (én 55 g eritritet használtam)
4 zselatin por
250 ml joghurt (én a görög joghurtot használtam)
280 ml tejszín

  1. A kekszet törd össze egy aprítóban, majd add hozzá az olvasztott vajat és jól keverd el.
  2. Vegyél elő egy 22 cm-es tortaformát és tedd bele a vajas kekszet, majd egyenletesen nyomkod bele. Tedd a hűtőszekrénybe.
  3. Vegyél elő egy turmixgépet vagy botmixert és az epret, a citromlevet és jól pépesítsd össze.
  4. A gyümölcspürét tedd bele egy kis lábosba és lassú tűzön melegítsd össze a cukorral. Tedd félre, hogy kihűljön.
  5. Keverd bele a zselatin port (vagy a zselatin por helyett 4 db zselatin levelet is használhatsz a szokott módon)
  6. Vegyél elő egy habverőt és a görög joghurtot kezd el közepes fokozaton keverni, majd fokozatosan öntsd bele az eper pürét és addig keverd, míg sűrű nem lesz.
  7. Verd fel kemény habbá a tejszínt és óvatosan forgasd bele az epres-joghurtos krémbe!
  8. Vedd elő a tortaformát és öntsd a hideg kekszre a krémet és szépen egyenletesen simítsd el.
  9. A tetejére tehetsz szeletekre vágott epret vagy reszelhetsz csokoládét.
  10. Érdemes betenni a hűtőbe legalább 4 órára, hogy jól megdermedjen.

 

Címkék: