Nutella puding

Forrás: Sütiblog | 2014 április 9.

Te is igazi Nutella rajongó vagy? Képzeld, a fincsi mogyorós-csokis krém épp most ünnepli az 50. szülinapját, úgyhogy ma egy ilyen édességgel készültem nektek!

Nutella puding (6-8 főre)

Hozzávalók:

1/2 csésze liszt
1/2 csésze kakaópor
1/2 teáskanál sütőpor
10 dkg csokoládé (apróra vágva)
8 evőkanál vaj, kis darabokra vágva
4 tojás
kevés vanília kivonat vagy fél vanília rúd belseje kikavarva
1 csésze nádcukor
csipet só
6-8 evőkanál Nutella
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C fokra és készíts elő 6-8 db kis kerámia tálkát, amiben sütni fogsz (szuflé tál ideális például), majd vajazd ki a belsejüket.

2. Ezután vegyél elő egy magas falú tepsit, amibe majd beleállítod a szuflé formákat,, és tegyél bele forró vizet, úgy, hogy a kerámia tálkákat félig ellepje.

3. Keverd össze egy tálban a lisztet, kakaóport, sütőport.

4. A csokit és a vajat mikórban olvaszd össze, keverd szép simára. (350 W-on és 2-3 alkalommal 30-40 másodpercekre, és többször kavargasd, hogy könnyen olvadjon és ne égjen oda)

5. Egy másik tálban robotgéppel kb. 2-3 percig keverd egyneművé a tojásokat, a vaníliát, a cukrot és a sót.

6. Az olvasztott csokit és vajat ezután keverd össze a tojásos, majd a lisztes keverékkel és jól dolgozd össze az egész masszát.

7. Evőkanál segítségével tegyél a kerámia tálakba 1-2 kanál tésztát, majd tegyél a tetejükre egy evőkanál Nuteállát. Az egész sütinek ez a csodás mogyorókrém a lelke.

8. Tedd a sütőbe és kb. 30 percig hagyd bent. Akkor jó, ha már kicsit szétnyílik a teteje. Amikor kész vedd ki és hagyd hűlni 5 percig, de még melegen tálad.

Címkék: