Anya kedvence

Forrás: Sütiblog | 2014 május 4.

Van egy versike, amit nagyon szeretek. Melegség és vidámság tölt el, ha eszembe jut. 5 éves voltam, amikor először mondtam el egy ovis ünnepségen anyukámnak. Álltam a teremben és teli mosollyal az arcomon a lehető leghangosabban kiáltottam a világba. Utólag már tudom, hogy azért kiáltottam annyira, mert büszke voltam és vagyok is, hogy az anyukám az én anyukám.

Ágh István: Virágosat álmodtam

Édesanyám,
virágosat álmodtam,
napraforgó
virág voltam álmomban,
édesanyám,
te meg fényes nap voltál,
napkeltétől
napnyugtáig ragyogtál.

Kívánok minden édesanyának nagyon sok örömet, boldogságot és egészséget.

 

Anya kedvence

Hozzávalók:
400 gr málna vagy eper
1 citrom héja és felének a leve
9 db zselatin lap
500 gr tejföl vagy joghurt
100 gr nád cukor
200 ml tejszínhab

1-2 szál friss citromfű vagy ízlés szerint mentalevél
16-20 db babapiskóta
Színes szalag, amivel átkötöd a tortádat

  1. Vegyél elő egy 16-18 cm-es kerek tortaformát, lehetőleg csatosat, hogy könnyen ki tudd szabadítani a sütidet.
  2. A málnából tegyél félre 10-15 db-ot a dekoráláshoz.
  3. Botmixerel vagy turmixgépben pépesítsd a málna másik felét. Keverd hozzá a citrom reszelt héját, az apróra vágott friss mentalevelet és a fél citrom levét.
  4. A zselatin lapokat áztasd be 9 evőkanál hideg vízbe kb 5 percig.
  5. Gépi habverővel keverd össze a tejfölt a cukorral (kb 3 perc), majd keverd bele a málna pürét.
  6. A beáztatott lapokat melegítsd fel, majd kevergesd, hogy elolvadjon, és sima folyadékot kapj. Fokozatosan keverd hozzá a fenti krémhez.
  7. Végezetül verd fel a habtejszínt és forgasd össze a málnás krémhez.
  8. Vedd elő a kerek formádat és rakd körbe a babapiskótával.
  9. Öntsd bele a kémet és tedd a hűtőbe legalább 2 órára.
  10. Amikor kész van, hanyagul dobáld a tetejére a félre tett málnákat és már tálalhatod is.

Tipp: Ezt a tortát szinte bármilyen gyümölccsel elkészítheted.

 

 

 

Címkék: