Krémsajtos Brownie

Forrás: Sütiblog | 2014 május 9.

A márvány kuglóf gyerekkoromban teljes bűvöletbe ejtett, mert egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy csinálják azt, hogy a sötét és a világos szín ilyen szuper módon keveredik. Őszintén megvallom, azt hittem valami varázslat van a dologban, mert apukám mindig ezzel magyarázta meg nekem. :)

A mostani recept is egy márványos süti, de most a brownie-t és a sajttortát házasítom össze. Egy baj van vele! A hozzávalókat mindig meg kell dupláznom, mert a párom egyik nagy kedvence lett.

Krémsajtos Brownie


Hozzávalók:
15 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
15 dkg nádcukor
5 tojás
7.5 dkg liszt (használhatsz gesztenye vagy mogyoró lisztet is)
30 dkg natúr krémsajt

Elkészítés:
1. Olvaszt fel a csokoládét és tedd bele a vajat. Addig kevergesd, míg a vaj is szépen elolvad benne.
2. Amikor már nem olyan meleg, keverj bele 10 dkg nádcukrot, egyesével három tojást és a lisztet.
3. Vegyél elő egy másik tálat és keverd össze a krémsajtot két tojással és a maradék cukorral.
4. Vegyél elő egy kisebb tepsit (kb 20 x 20 cm-es legyen) és vajazd ki és béleld ki sütőpapírral.
5. Öntsd bele a csokis masszát, majd a tetejére öntsd rá krémsajtos keveréket.
6. Vegyél elő egy fakanalat vagy egy villát és a szárával több helyen keverj bele, hogy egy igazán szép márványos mintát kapj.
7. 180 C fokra előmelegített sütőben kb 30 percig süsd készre.

Tipp:
Tehetsz a sütibe elszórva bármilyen friss gyümölcsöt is.
Megszórhatod a tetejét pirított mandulával vagy dióval.

Címkék: