Eper sorbet

Forrás: Sütiblog | 2014 május 28.

Eper lázban égek, mert nemrég eperföldön jártunk és szedtünk egy nagy halommal, úgyhogy ma egy igazi hűsítő sorbet receptet hoztam neked!

Mi a sorbet? Egy hűsítő desszert, amit a fagylaltok családjába sorolunk. Eredetileg a több fogásos étkezések között szolgálták fel gyomornyugtatónak, de manapság inkább az élvezeti része az, ami előtérbe került. Fagyis kanállal is lehet tálalni kis gombócokban, de vannak olyan helyek, ahol pohárba töltik és egy vastagabb szívószállal tudod szürcsölni. Általában gyümölcsökkel, szörpökkel, vagy csokoládéfélékkel készítik, de például a törököknél létezik sós répás változat is. A sorbet nagy előnye, hogy kevesebb a kalória tartalma, mint a krémes fagyiknak és miután nem kell hozzá tej, laktózérzékenyek is fogyaszthatják!

Hozzávalók: 2 főre
70-80 dkg eper
1 db lime leve
2-3 evőkanál kókusz cukor (ízlés szerint)
Friss bazsalikom (ízlés szerint)
Friss menta levél (ízlés szerint)

Elkészítés:
1. Turmixgépben (vagy botmixerrel) keverd össze az epret, a kókuszcukrot, a lime levét és az apróra vágott citromfüvet, majd öntsd egy műanyag tálba és kb. 2 órára tedd a fagyasztóba.
2. Az idő letelte után vedd elő és villával keverd át és tedd vissza kb. 3 órára a fagyasztóba. (Akkor lesz a legjobb állaga, ha 30-40 percenként átkevered villával, mert így egyenletesen kristályosodik.)
3. Tálald mentalevéllel a tetején.

Tipp:
Készítheted más gyümölccsel is, de úgy, hogy és teszel hozzá kb. 1,5 dl vizet is, így nem lesz annyira erőteljes az íze, plusz a több víz miatt jobban is hűsít majd
Használhatsz bazsalikom helyett citromfüvet is

Címkék: