Barackos ropogós

Forrás: Sütiblog | 2014 augusztus 27.

Szeretem a piacunkat, mert itt még délután is halomban állnak a friss gyümölcsök. A problémát igazából csak az okozza, hogy épp melyik kedvenc termelőmnél és mit vegyek. :)


Ezen a héten a barack van porondon és úgy döntöttem, ma is barack lesz a desszert. Hétfőn barackos és mangós smoothie-t készítettem reggelire. Kedden csináltam egy főzött bourbon vanília krémet jó kis barackos zselé kockákkal. Ma pedig elcsábítom a pasim egy sütőben sült barackos crispel. Őrült lázba jöttem, mert végre újra használni fogom a két kedvenc fűszeremet, a fahéjat és a szerecsendiót.
Készítsd el te is és hívd meg a barátaidat. Imádni fognak. :)

Hozzávalók:
5 db friss őszibarack – hámozva, kimagozva és szeletelve
1 evőkanál zabliszt
A morzsához:
1/2 csésze zabpehely
1/2 csésze zabliszt
1/2 csésze barna cukor
1/4 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
csipet só
1/4 csésze vaj vagy margarin (olvasztva)
1/2 teáskanál vanília kivonat
1/4 csésze apróra vágott pekándió (vagy sima dió)
1. Melegítsd elő a sütőt 190 C fokra.
2. Keverd össze az őszibarackot, szórd meg 1 evőkanál liszttel, majd óvatosan keverd össze, és tedd félre.
3. Egy közepes tálban keverd össze a zabpelyhet, a fél csésze lisztet, a barna cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a diót és a fűszereket. Keverd össze és fokozatosan adagold hozzá az olvasztott vajat és a vanília kivonatot, míg omlós nem lesz.
4. Vegyél elő 5 db kis kerámia edényt (szuflé sütőt) és oszd el benne az őszibarackokat.
5. Majd a zabpelyhes morzsát szintén oszt el a tetején egyenletesen.
6. Tedd a sütőbe kb 25-30 percre.
7. Tálad langyosan és tegyél a tetejére egy gombóc vanília fagyit.

Tipp: Ezt a desszertet bármilyen gyümölccsel elkészítheted, sőt, a piros gyümölcsökkel és egy gombóc csoki fagyival isteni finom.

Címkék: