Narancskrémes sütőtök cupcake

Forrás: Sütiblog | 2014 október 9.

Három napja sütőtököt vacsizunk, és ma estére is ezt várja tőlem a pasim. Hát, Ő még nem tudja, hogy megvétóztam a tervét és elhasználtam minden sütőtököt az alábbi recepthez. :) Jó étvágyat csajok!

Hozzávalók (12 db):
25-30 dkg sütőtök
2 tojás
0,8 dl olvasztott vaj
15 dkg liszt
15 dkg barna cukor
1 kávéskanál kardamon
1 csomag sütőpor
negyed mokkás kanál őrölt fahéj
csipet só

A krémhez:
10 dkg cukor
25 dkg krémsajt
1,5 dl habtejszín
1-2 narancs reszelt héja és szűrt leve (ízlés szerint)

1. Melegítsd elő a sütőt 190˙C fokra.
2. Vágd nagyobb darabokra a sütőtököt és süsd meg. Amikor kész, botmixerrel pépesítsd és tedd félre hűlni.
3. Egy nagyobb tálban keverd össze a tojásokat, a kihűlt tök pürét és az olvasztott vajat.
4. Vegyél elő egy másik tálat, és keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, kardamont, őrölt fahéjat és a csipet sót.
5. A fenti két tál tartalmát óvatosan keverd össze.
6. Vedd elő a muffin sütő formádat (ha fém, akkor tegyél bele papír kapszikat, de ha szilikon, akkor nem kell bele semmi) és egyenletesen töltsd háromnegyedig.
7. Tedd a muffinokat a sütőbe kb. 20 percre. Amikor kész, vedd ki hűlni!
8. Most jöjjön a krém a tetejére. A krémsajtot robotgéppel keverd össze a cukorral, a habtejszínnel, a narancs héjával és levével (közepes erősséggel keverd, nehogy kicsapjon a krémsajt).
9. Vegyél elő egy habzsákot és nyomj kis halmokat a süti tetejére.

Tipp: A drámai hatás kedvéért tehetsz bele természetes ételszínezéket is a krémbe.

Címkék: