Paleo Bounty Torta

Forrás: Sütiblog | 2015 április 20.

Itt a tavasz, jön a nyár.  Mindenki fogyózik gőzerővel, hogy a bikini szezonra formába hozza magát. De vannak, akik laktóz- vagy glutén érzékenyek és azért nem fogyasztanak hagyományos sütiket. Itt volt az idő, hogy én is hozzak pár egészséges és nem hizlalós sütit. Ezt a tortát egy nagyon kedves és nélkülözhetetlen kolléganőmnek készítettem Andrea nap alkalmából.

paleo-bounty-torta-recept-ludmilla-blog-cosmopolitan

Hozzávalók a tésztához:

– 100 g kókuszreszelék

– 50 g mandula őrlemény

– 3 tojás

– 3 evőkanál agave szirup (helyettesítheted mézzel)

– 1 kávéskanál szódabikarbóna

– csipet só

– 2 evőkanál kakaópor

Hozzávalók a krémhez:

– 250 g kókuszreszelék

– 400 ml kókusztejszín

– 4 evőkanál agave szirup (eritrit vagy méz is megfelelő)

– 2 zselatin lap

Hozzávalók a csokoládé bevonathoz:

– 80 ml víz

– 2 evőkanál agave szirup

– 50 g kókuszolaj

– 50 g kakaópor

– 50 gr 85% étcsokoládé

paleo-bounty-torta-recept-ludmilla-blog-cosmopolitan

Így készítheted el: 

1. Robotgéppel verd fel jó habosra a tojásokat az agave sziruppal és egy csipet sóval. (magas fokozaton)

2. Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra, készíts ki egy 22-24 cm-es átmérőjű csatos tortaformát.

3. Keverd hozzá a száraz hozzávalókat (kókuszreszelék, mandula őrlemény, kakaópor, szódabikarbóna) egy szilikon keverő lapáttal. (Miután összekeverted, tedd gyorsan a formába, majd a sütőbe, mert a kókuszreszelék hamar megszívja magát. ) Sütési idő: 20-25 perc.

4. Amikor kész a tészta, tedd félre hűlni, de ne vedd ki a formából.

5. Kezdheted a krémet. A kókusztejszínt és az agave szirupot melegítsd fel egy kis lábosban, add hozzá a hideg vízben megáztatott és kinyomkodott zselatin lapokat, és jól keverd össze. Amikor feloldódtak a zselatin lapok, vedd le a tűzről, és add hozzá a kókuszreszeléket. Keverd össze és tedd félre 10-15 percre hűlni.

6. Öntsd rá a piskótára a krémet és tedd a hűtőbe 2 órára, hogy jól összeálljon.

7. Amikor a krém szép stabil, vedd le óvatosan a csatos sütőforma keretet, és helyezd a tortát egy tálra és öntsd le csokoládéval. (Ehhez rakj fel vizet forrni, közben keverd bele a szirupot és a kókuszolajat. Vedd le a tűzről, add hozzá a kakaóport és az ét csokit, de ezt már kézi habverővel csináld, hogy jó sima legyen. Egy sűrű krémes állagot kell kapnod, ami majd később szépen megdermed.)

Tipp: Dobd fel egy kis málnával a tortát! Tegyél a tésztába pár szemet, és úgy süsd ki, majd a tetejét is díszítheted vele.

paleo-bounty-torta-recept-ludmilla-blog-cosmopolitan

  1. Szabó Hajnalka
    on

    Isteni lett, ajanlom mindenkinek, remek desszert, es a nem paleosok is imadtak! Hatalmas koszonet a receptert!!! :-)

    • Ludmilla
      on

      Kedves Hajni! Nagyon örülök, hogy ízlett :)
      Én is már másodszor készítettem el, mert követelőztek a barátaim. :)