Kesudiós málnatorta sütés nélkül

Forrás: Sütiblog | 2015 július 17.

Ebben a nagy melegben nem sok kedvem van bekapcsolni a sütőt, ezért inkább sok-sok fagyit eszem, vagy hideg krémeket készítek. De ma eszembe jutott, hogy van ám nekem pár nyers torta receptem, ami nem csak hűsítő, de a kalóriatartalma is minimális. A nyers tortákat néha szoktam fagyasztóban is tárolni: 20-25 perccel a felvágása előtt kiveszem, és akkor olyan, mint ha valami fincsi parfét ennék.

nyers-kesudió-málna-torta-sütiblog-cosmopolitan

Hozzávalók:

Tészta:

– 1 csésze nyers, héj nélküli mandula (pekándió vagy dió is működik)

– 1 csésze puha aszalt datolya (vagy füge)

– csipet só

Krém:

– 2 csésze nyers kesudió (be kell áztatni legalább 5 órán át vízbe)

– 1 vanília kikapart magja

– 2 citrom leve

– 1/3 csésze nyers kókuszolaj (olvasztott)

– 1/3 csésze méz (vagy agave szirup)

– 1,5 csésze málna

nyers-kesudió-málna-torta-sütiblog-cosmopolitan

Elkészítés: 

1. Készítsd el a torta alapját. A mandulát, a datolyát és a csipet sót egy késes aprítóban dolgozd össze, hogy jó apró és ragacsos legyen.

2. Vegyél elő egy 20-22 cm-es csatos formát,  és tegyél az aljára sütőpapírt, amit már előre formára vágtál. Nyomkodd bele a fenti masszát, hogy mindenhova jusson belőle.

3. Egy kis lábosban a kókusz olajat és a mézet olvaszd fel, és keverd jól el.

4. Turmixgépben vagy késes aprítóban dolgozd össze a beáztatott kesudiót, a citrom levét, a vaníliát és a fenti olvasztott mézes kókuszolajat.

nyers-kesudió-málna-torta-sütiblog-cosmopolitan

5. Amikor már szép krémes, vedd ki belőle a felét, és kend a magos alapra. (Tedd hűtőbe, míg a málnakrémet kikevered.)

6. A másik feléhez add hozzá a friss málnát és keverd tovább, míg egynemű nem lesz a málnás krém.

7. Amikor kész, tedd a torta tetejére, hogy mindenhol egyenletesen legyen. Rakd a hűtőbe 1 órára, hogy jól összedermedjen.

nyers-kesudió-málna-torta-sütiblog-cosmopolitan

Tipp:

– A málnás krémhez adhatsz 1-1,5 dl kókusz krémet is, így lazább lesz az állaga. Ha túlságosan folyósra sikerült, tegyél hozzá egy áztatott és felolvasztott zselatin lapot. Ettől szuper állaga lesz.

– Tálald friss málnával és csoki öntettel

A receptet egy kedvenc oldalamról készítettem és fejlesztettem tovább.