Hűsítő nyári nyalánkságok avokádóval

Forrás: Sütiblog | 2015 július 18.

Nekem is időbe telt, mire az avokádót elfogadtam az édes süteményekben. Ellenben most már annyira imádom, hogy több desszerthez is használni szoktam. Lehet például krémekhez, házi fagylalthoz, sós muffinokhoz, stb. Most két receptet hoztam, az egyik a kedvenc csoki pudingom, amit hidegen kell elkészíteni, a másik pedig a fagyi. Fagyi nélkül nem bírnék egy napot sem eltölteni.

avokádó-édesség-sütiblog-cosmopolitan

A legfinomabb csokipuding avokádóból (főzés nélkül)

Hozzávalók 4 személyre:

– 3 érett avokádó

– 200 ml kókusztej

– 2 db vanília rúd magjai

– 2 evőkanál méz vagy agave szirup (lehet használni kókuszvirág cukrot is)

– 2 púpos evőkanál kakaópor (cukor nélküli)

avokádó-édesség-sütiblog-cosmopolitan

Elkészítés:

1. Hámozd meg az avokádókat, és tedd egy turmixgépbe pépesíteni.

avokádó-édesség-sütiblog-cosmopolitan

2. Add hozzá a többi hozzávalót, és turmixold újra, hogy szépen egynemű legyen a krém.

avokádó-édesség-sütiblog-cosmopolitan

3. Kanalazd pohárkákba, és tedd a hűtőbe egy kis időre. Tálad aprított magvakkal, friss málnával vagy bármilyen gyümölccsel. 

avokádó-édesség-sütiblog-cosmopolitan

avokádó-édesség-sütiblog-cosmopolitan

Avokádós mangós fagyi

Hozzávalók:

– 2 db avokádó

– 1/2 db mangó (elhagyható, de akkor helyette egy fél zöldcitrom levét tedd bele)

– 4 csésze joghurt (krémesebb fajtát vásárolj)

– 1/2 csésze kókusztej

– 1 vaníliarúd kikapart belseje

– ízlés szerint méz vagy bármilyen édesítő 

avokádó-édesség-sütiblog-cosmopolitan

Elkészítés:

1. Hámozd meg az avokádókat és a mangót.

2. Tedd a turmixgépbe az összes hozzávalót, és keverd szép krémesre.

3. Kanalazd fagyis nyalóka készítőbe. (Én például a calipós tárolót szeretem)

4. Mélyhűtőben kb. 1-2 óra alatt meg is dermed! 

avokádó-édesség-sütiblog-cosmopolitan