A világ legegyszerűbb sajttortája

Forrás: Sütiblog | 2015 július 30.

A cheesecake rajongók imádni fogják ezt a szuper finom sütit, amihez mindössze 3 hozzávalóra van szükség. A különleges japán sajttorta recept pedig szinte felrobbantotta az internetet, hiszen máris 2,5 millió megtekintésnél jár Youtube-on, ami nem is csoda, mivel amellett, hogy isteni, tényleg extra könnyű elkészíteni is.

egyszerű-sajttorta-cheesecake-recept-sütiblog-cosmopolitan

Hozzávalók:

-3 tojás

-1 tábla fehércsoki

-120 gramm krémsajt

Elkészítés:

Törd fel és válaszd külön a tojásokat, a tojásfehérjét pedig tedd be a hűtőbe (ettől keményebb habot kapsz majd). Melegítsd elő a sütőt 170˙C fokra. Egy tálban törd  kockákra a csokoládét és forró gőz felett olvaszd fel, majd kevergesd, amíg teljesen el nem olvadnak. Ezután verd kemény habbá a már lehűlt tojásfehérjét. Az olvadt csokihoz add hozzá a krémsajtot és alaposan keverd őket össze. Helyezd a lábast a tűzhelyre, majd jöhet a tojássárgája. Miután homogén krémet kaptál, óvatos mozdulatokkal keverd hozzá a habot is. Vigyázz, hogy ne egyszerre, inkább oszd fel 3 adagra, így biztosan csomómentes lesz majd. Válassz ki egy hőálló edényt, majd sütőpapírból vágj ki megfelelő átmérőjű kört. Kend be olajjal és helyezd a tálba, ezután pedig béleld ki a tál oldalát is papírral. Miután beleöntötted a masszát a formába, helyezd az egészet egy tepsibe, amibe önts egy kevés vizet. A sütésre kicsit figyelned kell majd: 15 percig süsd 170˙C fokon, utána állítsd 160˙C-ra és süsd tovább 15 percig, végül pedig kapcsold le a sütőt és még hagyd bent 15 percre a tortát. Miután elkészült a süti, hagyd teljesen kihűlni. Végül pedig szórd be porcukorral vagy kakaóporral, de díszítheted akár karamellöntettel vagy bogyós gyümivel is. Jó nassolást!

[youtube dVvPOE-C7AE nolink]