Kávés csokis torta

Forrás: Sütiblog | 2016 március 19.

Tesztelgetek egyszerű és gyors tortákat, mert húsvétkor nem lesz sok időm sütni, de azért szeretnék legalább 3-4 félét készíteni.  Hisz bármikor felbukkanhat valaki, akit meg kell, hogy kínáljak. A mostani tortácska egy egyszerű kombináció, mert egy sima csokis kevert süti a tészta. A krémet pedig a mascarpone határozza meg, ami nagyon jó stabilitást és krémes állagot ad. A kávés íz pedig a csokival a legjobb, mert felerősítik egymás ízeit.

kávés-csokis-torta-sütiblog

Hozzávalók: 22-24 cm-es átmérőjű tortaformához

Tészta

– 25 dkg liszt

– 5 dkg margarin/vaj

– 20 dkg cukor

– 2,5 dl tej

– 1 tojás

– 4 evőkanál kakaópor

– 1 csomag sütőpor

 Krém

– 40 dkg Mascarpone

– 2 esspresso kávé (Vagy 2 tk instant kávé egy pici hidegvízben elkeverve. ízlés szerint rakhatsz kevesebbet, de én az erős kávé ízt szeretem)

– 1 dl habtejszín

– 1 evőkanál porcukor

– 1 csomag habfixáló (10 g)

– A tetejére 10 dkg csokoládé olvasztva

kávés-csokis-torta-sütiblog

kávés-csokis-torta-sütiblog

1. A lisztet szitáld össze a sütőporral és a kakaóporral.

2. A tojást, a cukrot és a margarint keverd habosra egy robotgéppel, majd felváltva keverd hozzá a lisztes keveréket és a tejet.

3. Béleld ki sütőpapírral a kerek formádat és 180 fokos sütőben 20 percig süsd készre. Amikor kihűlt, vágd két vagy három részre.

4. A mascarponét a tejszínt, a porcukrot és a kávét keverd jól össze egy robotgéppel. Ha túl hígnak érzed, akkor tegyél hozzá habfixálót 1 csomaggal.

5. Töltsd meg a tortát és a tetejét öntsd le olvasztott csokival. (Az olvasztott csokihoz érdemes egy kicsi olajat adni, hogy selymesebb legyen.)

Tipp: A rétegek közé vagy a torta tetejére tehetsz akár meggyet, mert ettől még jobb lesz az íz harmónia.